Όταν εκχωρείς το παρελθόν σου, υπονομεύεις το μέλλον σου…

♣ Εξήγησε ο πρωθυπουργός ότι δεν συμφωνεί με το σύνθημα «η Μακεδονία είναι ελληνική». Για τη Στερεά Ελλάδα πάντως το συζητάει.

♣ Πριν από μερικά χρόνια οι Αμερικανοί είχαν ξοδέψει εκατ. δολάρια για να περάσει το Σχέδιο Ανάν στη Κύπρο, αλλά δεν τα κατάφεραν. Στο Σκοπιανό μάλλον ξόδεψαν… περισσότερα.

♣ Αλλαγές στα ελληνικά βιβλία Ιστορίας προβλέπει η συμφωνία: Ο πατέρας του Μεγαλέξανδρου είχε καταγωγή από Αχρίδα και jazz bar στο Μοναστήρι.

♣ Η ΝΔ καταγγέλλει τη συμφωνία, αλλά ως κυβέρνηση (;) αύριο θα την εφαρμόσει κανονικά.

♣ Δηλώνει ο Στ. Θεοδωράκης ότι δεν πρόκειται να θυσιάσει καμιά από τις πεποιθήσεις του για να παραμείνει βουλευτής. Τον περιμένει λαμπρή καριέρα στο λαϊκό τραγούδι.

♣ Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί σας ενοχλεί το «Βόρεια Μακεδονία»; Ιδού, και στη Νότια Καρολίνα δεν έχουν κανένα πρόβλημα με τη Βόρεια Καρολίνα.

♣ Φυσικά και δεν πρόκειται να ρίξει την κυβέρνηση για τη Μακεδονία ο Καμμένος. Να μην τον άφηναν να πάει σε κάποιο γκραν πρι, μπορεί.

Επειδή η συμφωνία είναι καλή, δώσαμε όνομα, γλώσσα, εθνότητα. Αν ήταν κακή θα δίναμε… Φλώρινα και Κιλκίς.

♣ Και αφού τα Σκόπια θα λέγονται «Μακεδονία», θα είναι «Μακεδόνες», θα μιλούν «μακεδονικά», τι μας βεβαιώνει ότι στο μέλλον δεν θα εγείρουν αξιώσεις έναντι της… κανονικής Μακεδονίας;

♣ Βουλευτές των ΑΝΕΛ διαφωνούν με τη συμφωνία για τα Σκόπια, δεν έχουν όμως αντίρρηση για τα 7.000 ευρώ μισθό τον μήνα. Ο αγώνας συνεχίζεται…

♣ Δικαιώνεται κι ο Καμμένος που είπε ότι η χώρα επεκτείνεται. Προς τα… μέσα.

♣ Τι περιμένει ο Κ. Καραμανλής για να μιλήσει; Να «πουλήσουν» την Ήπειρο και μετά;

♣ Επειδή όπου να ‘ναι βγαίνουμε (!) από τα Μνημόνια, ΣΥΡΙΖΑ / ΑΝΕΛ ψήφισαν νέα μέτρα 5,1 δισ. Μήπως να μη βγαίναμε καλύτερα; Λέω, μήπως…

♣ Φλαμπουράρης σε… μεγάλα κέφια: «Τώρα που βγαίνουμε από τα Μνημόνια πρέπει να είμαστε προσγειωμένοι». Όχι σκουπίδια και πλαστικά σε θάλασσες και ακτές.

Τι μέλλον μπορεί να έχει μια χώρα, όταν Ιστορία 3.000 χρόνων την «ξεπουλά» σε μόλις δύο τηλέφωνα;

♣ Κι ακόμη: «Τώρα θα αποφασίζουμε οι ίδιοι, α­ντί να εκτελούμε εντολές». Κι όλα αυτά με 35 βαθμούς; Σκέψου δηλαδή να… χτυπήσει κανένα 40άρι, τι έχει να γίνει.

♣ Θα νομίζει ο Π. Κουρουμπλής ότι είναι λαοπρόβλητος ηγέτης, ο Ν. Φίλης ότι υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε να κερδίσει το «Power of Love»!

♣ Τον Μακεδονικό Χαλβά θα συνεχίσουμε να τον λέμε μακεδονικό ή θα θεωρηθεί εκδήλωση αλυτρωτισμού έναντι της… «Βόρειας Μακεδονίας»;

♣ Σπ. Δανέλλης (Ποτάμι) υπέρ της συμφωνίας: «Προτιμώ να αλλάξω κόμμα παρά αρχές και ‘‘πιστεύω’’». Καρέκλα να υπάρχει κι όλα τα άλλα βρίσκονται…

♣ Το ΚΚΕ οργάνωσε διαδήλωση με αίτημα αύξηση μισθών – συντάξεων, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ κ.ά. Και παρεμπιπτόντως… «έξω το ΝΑΤΟ και οι βάσεις»!

Κοτζιάς: «Η ατυχία της χώρας είναι ότι δεν είχε αριστερή κυβέρνηση όταν δημιουργήθηκε το πρόβλημα με τα Σκόπια». Θα ’χαμε «δώσει» πολύ νωρίτερα τη Μακεδονία!

♣ Ευτυχώς που τον πατέρα του Ν. Παππά τον έβαλαν στον ΟΑΣΘ κι απλά κατέρρευσε η τηλεματική στα λεωφορεία. Αν τον έβαζαν στο «Ελ. Βενιζέλος»…

♣ …δεν θα πετούσε όχι αεροπλάνο, αλλά ούτε χαρταετός!

♣ Μα, γιατί λένε από τη ΝΔ ότι η κυβέρνηση διορίζει στο Δημόσιο συγγενείς και φίλους;

♣ Χάθηκαν δηλαδή οι… κουμπάροι και οι φίλοι από τον στρατό;

♣ Από τον ΣΥΡΙΖΑ διαψεύδουν ότι διόρισαν τον σύζυγο της βουλευτού Χ. Καφαντάρη. Με τόσους που έχουν μπάσει στο Δημόσιο, πού να θυμούνται… ποιοι, πού και γιατί.

♣ Μετά από δέκα χρόνια ποιος θα θυμάται τον Στ. Θεοδωράκη…

♣ Το 75% πιστεύει ότι η χώρα δεν πρόκειται να βγει σύντομα από την κρίση. Το άλλο 25% νομίζει ότι θα βγει blind date με τον Γ. Κατρούγκαλο.


Σχολιάστε εδώ