Οι όροι που βάζει ο Δήμος Πειραιά για την παραχώρηση του κτιρίου της Ραλλείου

Οι όροι που βάζει ο Δήμος Πειραιά για την παραχώρηση του κτιρίου της Ραλλείου

Τους έθεσε το υπουργείο Δικαιοσύνης για να προχωρήσει το Δικαστικό Μέγαρο

Συγκεκριμένους όρους για την παραχώρηση του κτιρίου της πρώην Ραλλείου στο υπουργείο Δικαιοσύνης, προκειμένου να διαμορφωθεί σε Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά, αποφάσισε στη συνεδρίαση της περασμένης Δευτέρας το δημοτικό συμβούλιο.

Τους όρους είχε θέσει ο ίδιος ο υπουργός Δικαιοσύνης στον δήμαρχο Γιάννη Μώραλη, στον οποίο τηλεφώνησε πριν από δέκα μέρες περίπου για να του πει ότι είναι έτοιμος να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να κλείσει άμεσα το θέμα, το οποίο βρίσκεται παγωμένο τέσσερα χρόνια έχει την εξήγησή του. Όπως αποκάλυψε ο πρώην δήμαρχος Χρήστος Αγραπίδης, δεν είναι μόνο ο υπουργός Δικαιοσύνης που ενδιαφέρεται ξαφνικά για το Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά αλλά και δύο ακόμα υπουργοί, μιας και ο πρωθυπουργός προγραμματίζει τον άλλο μήνα επίσκεψη στον Πειραιά και πρέπει να κάνει κάποια εξαγγελία!

Ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης έφερε προς συζήτηση ένα σχέδιο των όρων που θα θέσει ο δήμος προς το υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο έγινε ομόφωνα δεκτό. Ο μόνος που δεν το ψήφισε ήταν ο σύμβουλος του συνδυασμού «Λιμάνι της Αγωνίας – η πόλη μας» Δημήτρης Γκερλές, που διαφοροποιήθηκε από τη θέση του συνδυασμού, προκαλώντας πολλά ερωτηματικά.

Οι όροι είναι οι εξής: Ο χρόνος των 49 ετών της παραχώρησης του κτιρίου θα αρχίσει να μετράει μετά την εγκατάσταση αναδόχου. Ο χρόνος προετοιμασίας, δηλαδή οι μελέτες, τα σχέδια, οι άδειες, οι εγκρίσεις και η διαδικασία εγκατάστασης αναδόχου, δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα τρία χρόνια. Ο χρόνος αποπεράτωσης του έργου δεν θα πρέπει να ξεπερνάει τα δύο χρόνια, με το ενδεχόμενο να μπορεί να δοθεί κάποια παράταση, όχι μεγαλύτερη του έτους.

Δηλαδή, σε έξι χρόνια το αργότερο θα πρέπει να είναι έτοιμο να λειτουργήσει το νέο Δικαστικό Μέγαρο του Πειραιά. Μετά τα 49 χρόνια ο δήμος θα πρέπει να εισπράττει από το υπουργείο μίσθωμα που θα καθοριστεί με βάση ό,τι θα ισχύει εκείνη την εποχή. Όπως είπε ο δήμαρχος, τα χρήματα αυτά δεν θα φτάσουν εκείνα που εισπράττει σήμερα ο δήμος.

Φωτο: aftodioikisi.gr


Σχολιάστε εδώ