Αλ. Τσίπρας: Μας χωρίζει σχεδόν μία εβδομάδα από την επιστροφή στην ανάπτυξη

Αλ. Τσίπρας: Μας χωρίζει σχεδόν μία εβδομάδα από την επιστροφή στην ανάπτυξη

«Μας χωρίζει σχεδόν μία εβδομάδα από το Eurogroup της 21ης Ιουνίου, στο οποίο θα αποφασιστούν & θα εξειδικευτούν τα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, στο περίγραμμα που τέθηκε στο Eurogroup του 2017, καθώς και το μεταμνημονιακό πλαίσιο που θα διέπει τη σχέση με τους εταίρους».

Από το βήμα του συνεδρίου του Economist, o κ. Τσίπρας επεσήμανε πως ο «απεγκλωβισμός από τα μνημόνια και η επιστροφή στην ανάπτυξη ήταν ένας διαρκής αγώνας, που σήμερα βλέπουμε τα θετικά αποτελέσματα. Μπορούμε τόσο εμείς και κυρίως ο ελληνικός λαός -γιατί πρόκειται για συλλογική προσπάθεια- να αισθανόμαστε δικαιωμένοι & πιο σίγουροι για το μέλλον».

Και συνέχισε, «χρειαζόμαστε ένα σαφές μήνυμα, μια γενναία απόφαση, χωρίς αστερίσκους, στο ζήτημα του χρέους»

Περιγράφοντας τις προοπτικές της οικονομίας, ο Πρωθυπουργός υποστήριξε ότι η Ελλάδα είναι Φιλική στις επενδύσεις και βρίσκεται πια στις πρωταθλήτριες χώρες, ενώ έκανε αναφορά  στις μεταρρυθμίσεις λέγοντας «Κάποτε η Ελλάδα ήταν το πρόβλημα, σήμερα είναι η λύση» παρότι παραδέχθηκε πως η κυβέρνηση αναγκάστηκε να λάβει δύσκολες αποφάσεις.

Η λιτότητα είναι ιστορικό λάθος

Ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε ενάντια στην πολιτική της λιτότητας σημειώνοντας «Είναι καιρός, στη βάση ενός κοινωνικού συμβολαίου για τη νέα Ευρώπη των λαών, να δώσουμε προτεραιότητα στη μείωση των ανισοτήτων, στη δημιουργία θέσεων εργασίας, στην επένδυση στο ανθρώπινο κεφάλαιο, στην προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων και στην ενίσχυση της λογοδοσίας και της δημοκρατικής συμμετοχής»


Σχολιάστε εδώ