Μητσοτάκης: Πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης

Μητσοτάκης: Πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης

Στις 18.00 αρχίζει η συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας που θα καταθέσει ο Μητσοτάκης

«Ο κ. Τσίπρας κρύβεται»

«Σήμερα ο καθένας μας αναμετράται με την Ιστορία»

«Έχω υποχρέωση να αποτρέψω την υποθήκευση του μέλλοντος της πατρίδας με μια κακή συμφωνία, που βλάπτει τα εθνικά μας συμφέροντα. Η αποδοχή “μακεδονικής γλώσσας” και “μακεδονικής εθνότητας” συνιστούν μη αποδεκτή εθνική υποχώρηση. Σήμερα όλοι αναμετριόμαστε με την Ιστορία».

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού εξαπέλυσε o πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα, στη «σκιά» της συμφωνίας για το Σκοπιανό.

«Προκαλώ από τώρα τον κ. Τσίπρα, αν τολμά, να μετατρέψει την πρόταση δυσπιστίας σε πρόταση εμπιστοσύνης για την κυβέρνησή του. Για να δούμε αν υπάρχουν 154 βουλευτές που είναι πρόθυμοι να πούνε ναι στην υπογραφή που ετοιμάζεστε να βάλετε στις Πρέσπες».

Ο κ. Μητσοτάκης νωρίτερα επιτέθηκε στον υπουργό Οικονομίας Ευκλείδη Τσακαλώτο, για τις τιμές του ΕΝΦΙΑ, αλλά και για το αφορολόγητο.

«Η αλήθεια είναι πως πρόκειται για το τέταρτο μνημόνιο το δεύτερο με την υπογραφή Τσίπρα – Καμμένου και βαριά υποθήκη του πλούτου της χώρας μας».

«Οι αριθμοί δεν λένε ψέματα. Η Κύπρος αναπτύχθηκε κατά 9,3% και η Ελλάδα κατά 0,9%. Η κυβέρνηση υστερεί και κατά τον ίδιο της τον εαυτό, κάθε πέρυσι και καλύτερα κ. υπουργέ. Δεν πιστεύεται ούτε εσείς οι ίδιοι τις προβλέψεις σας γι’ αυτό τις αναθεωρείται προς τα κάτω».

«Σε λίγους μήνες, κάθε συνταξιούχος θα χάσει μέχρι 2 συντάξεις ετησίως. Το αφορολόγητο που το 2014 ήταν €9.545, μειώνεται σε €5.680. Για πρώτη φορά θα πληρώσουν φόρο ακόμα και πολίτες που καλούνται να τα βγάλουν πέρα με €500 το μήνα. Αυτή είναι η δήθεν ευαισθησία της Αριστεράς»!

 

 


Σχολιάστε εδώ