Φ. Γεννηματά: Ένα μεγάλο «όχι» στο πολυνομοσχέδιο

Φ. Γεννηματά: Ένα μεγάλο «όχι» στο πολυνομοσχέδιο

«Λέμε ένα μεγάλο “όχι” στο πολυνομοσχέδιο», τόνισε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, από το βήμα της Βουλής, υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση υποθηκεύει τη χώρα.

Όπως τόνισε η κ. Γεννηματά, σύμφωνα με τα νέα μέτρα οι δανειστές εξασφαλίζονται πλήρως. «Όσα αρνηθήκαμε στην τρόικα και τον Σόιμπλε, εσείς τα δώσατε», τόνισε.

«Είναι άδικο και το κάνετε πράξη, το πολυνομοσχέδιο είναι ντροπή για την Ελλάδα και προσβάλει τον ελληνικό λαό», πρόσθεσε η κ. Γεννηματά.

Όπως ανέφερε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής «καλούμαστε να ψηφίσουμε ένα ακόμα μνημόνιο Τσίπρα, σαν αυτά που θα έσκιζε, βάζοντας στη χώρα δυσβάσταχτα πρωτογενή πλεονάσματα» και βέβαια πρόσθεσε καλούμαστε να υποστούμε «σκληρή και ενισχυμένη επιτροπεία».

«Οι πραγματικά χαμένοι δεν είναι οι πλούσιοι και οι ισχυροί αλλά οι μισθωτοί και συνταξιούχοι», υπογράμμισε η κ. Γεννηματά, επισημαίνοντας ότι «το κυβερνητικό πρόγραμμα επιμένει σε ανεμικούς ρυθμούς ανάπτυξης, όμως τα υπερπλεονάσματα καλά κρατούν».

Παράλληλα, εξέφρασε το φόβο της «ότι πίσω από όλα αυτά κρύβονται νέα μέτρα και νέες περικοπές».

«Η κυβέρνηση λέει έρχονται αντίμετρα, όμως αυτό που κάνουν είναι να μοιράζουν τη φτώχια», τόνισε προσθέτοντας ότι η δική μας μας απάντηση τόσο επι της αρχής όσο και επί του ν/σ είναι ένα μεγάλο όχι».

Αναφορικά με τη συμφωνία για το Σκοπιανό, η κ. Γεννηματά επεσήμανε ότι «η συμφωνία είναι ένα βήμα αλλά δεν είναι κοντά στη λύση».

«Έχει θετικά σημεία, ωστόσο η υλοποίηση δεν εξαρτάται από την πλευρά μας», πρόσθεσε, ενώ επεσήμανε πως «εκτός από την αβεβαιότητα υπάρχουν και αρνητικά σημεία».

«Η συμφωνία θα μπορούσε να γίνει δεκτή, αν η συνταγματική αναθεώρηση περιελάμβανε την αναγραφή της γλώσσας και της εθνικότητας, σύμφωνα με την νέα ονομασία», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ανέφερε ότι πρώτα πρέπει να εφαρμοστούν τα συμφωνηθέντα και μετά να ακολουθήσει η πρόσκληση στο ΝΑΤΟ.

«Είναι επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ να διχάσει του Έλληνες», κατέληξε η κ. Γεννηματά.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

 


Σχολιάστε εδώ