Υπάρχει και η Ελλάδα, κύριοι σύμμαχοι και εταίροι, και δεν είναι ο… παραγιός!

Υπάρχει και η Ελλάδα, κύριοι σύμμαχοι και εταίροι, και δεν είναι ο… παραγιός!

Δεν είναι μόνο η Τουρκία και τα Σκόπια…

-Αυτό το μήνυμα πρέπει να τους στείλει ενωμένη όλη η πολιτική ηγεσία

Τους έχουμε καλομάθει τους συμμάχους μας, με πρώτο το μεγάλο αφεντικό, τους Αμερικανούς, με τη στάση μας να συνοψίζεται στο: «Θα κάνουμε ό,τι θέλετε, θα γίνουμε χαλί να μας πατήσετε». Δυστυχώς, διαχρονικά, σε όλους τους κυβερνήτες μας απλώς δίνανε κάποια χάντρα, δυο καλά λόγια, για να έχουν να πουν κάτι στο… πόπολο.

Καλομάθαμε, όμως, και τους ευρωπαίους εταίρους μας από τη στιγμή που μπήκαμε στο κλαμπ και γίναμε μπατζανάκηδες. Και μάλιστα πανηγυρίσαμε, έχοντας στο μυαλό ότι τώρα θα τρώμε με χρυσά κουτάλια…

Κακά τα ψέματα, βέβαια. Το «οικόπεδο Ελλάδα» είναι φάτσα σε όλες τις καυτές περιοχές, όπου οι δύο μεγάλοι είχαν και έχουν μεγάλα συμφέροντα, γεωπολιτικά και οικονομικά. Με την Αμερική να νιώθει ιδιοκτήτης, χωρίς όμως να έχει τραβήξει ποτέ το αυτί του βουλιμικού τούρκου γείτονα, που πάντα κοιτούσε να πάρει κάποιο κομμάτι και τελικά του έκανε το χατίρι ο Αμερικανός το ’74 και έβαλε την αρβύλα του στην Κύπρο μας.

Ξαφνικά, άρχισε να ζητάει και ο παραγιός, που μόλις είχε σκάσει μύτη μετά το έγκλημα της διάλυσης της Γιουγκοσλαβίας, και ο σύμμαχός μας ο Αμερικανός και ο γερμανός μεγαλοεταίρος στας Ευρώπας άρχισαν τις αγκαλιές και τις αγάπες μαζί του, με το σκεπτικό: «Τον Έλληνα τον έχω δεδομένο, βρέξει – χιονίσει. Δεν πρόκειται να αλλάξει αγκαλιά, δεν έχει κάνει ποτέ τέτοια… πηδήματα. Άλλωστε, τον έχουμε δεμένο για χρόνια με τα δάνεια που αφειδώς του δώσαμε. Και ξέρει ότι, έτσι και κουνηθεί, θα χάσει τα αυγά και τα πασχάλια και θα τον τρέχουν οι “δικαστικοί κλητήρες”, με τους γύρω του να πέφτουν όλοι επάνω του για να αρπάξουν από τα ιμάτιά του».

Κάπου εδώ βρισκόμαστε σήμερα…

Με τα Σκόπια, βλέποντάς μας… λάσκους, γιατί έχουν βάλει το χεράκι τους οι Αμερικανοί, που τα θέλουν στο ΝΑΤΟ για να κλείσουν οριστικά την πόρτα στον Πούτιν, να ανεβάζουν τον πήχη, με τις πλάτες της Ουάσινγκτον και του Βερολίνου, και να ζητούν το ένα μετά το άλλο. Και αν συνεχίσουμε να υποχωρούμε, στο τέλος θα απαιτήσουν να απαγορευτεί στην Ελλάδα να χρησιμοποιεί το όνομα «Μακεδονία»! Σε αυτό το σημείο επιχειρούν με τους κάθε είδους εκβιασμούς να μας σύρουν. Στον απόλυτο εξευτελισμό.

Στην ίδια ρότα κινείται και η Τουρκία, με τον Ερντογάν να έχει ξεσαλώσει και να μας συμπεριφέρεται σαν να είμαστε επαρχία του. Μας απειλεί ανοιχτά και αμφισβητεί την εθνική κυριαρχία μας, ισχυριζόμενος ότι 18 νησιά μας είναι δικά του, ότι υπάρχουν «γκρίζες ζώνες» στο Αιγαίο και ότι όλα αυτά είναι τα σύνορα της καρδιάς του. Πλέον προχώρησε, όμως, και σε εχθρικές πράξεις με την αρπαγή των δύο στρατιωτικών μας, τους οποίους έχει στη φυλακή τρεις μήνες χωρίς δίκη, εκβιάζοντας την κυβέρνηση για να του παραδώσει τους οκτώ τούρκους αξιωματικούς που κατηγορεί ότι μετείχαν στο πραξικόπημα εναντίον του, καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας με την απόφασή του τάχθηκε υπέρ της χορήγησης ασύλου και τώρα ο Ερντογάν ωμά απειλεί να τους αρπάξει, ζωντανούς ή νεκρούς, ενδεχομένως ακόμη και με πολεμικό ρεσάλτο, γι’ αυτό και οι Ένοπλες Δυνάμεις μας, με πρώτο τον Στόλο, είναι σε κατάσταση επιφυλακής.

Και η Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΝΑΤΟ και η Ουάσινγκτον έχουν πάθει… αφωνία και δεν τολμούν να του τραβήξουν το αυτί. Και όλα πλέον είναι ανοιχτά… Με τον Σουλτάνο να χρησιμοποιεί όλα τα μέσα –ήδη πάγωσε τη συμφωνία για το Προσφυγικό και ανοίγει την… κάνουλα της ροής προσφύγων προς τα νησιά μας, φορτίζοντας ακόμη περισσότερο το κλίμα– όχι μόνο για την προσωπική του επιβίωση αλλά και για να αναδειχθεί μέσα από τις κάλπες του Ιουνίου ο μεγάλος και αδιαμφισβήτητος ηγέτης της ευρύτερης περιοχής.

Μέσα σε αυτή την ωμή πραγματικότητα, με τα κοράκια να έχουν πέσει πάνω στην Ελλάδα για να αρπάξουν τα ιερά και τα όσιά της, προβάλλει αμείλικτο το ερώτημα: Εμείς τι κάνουμε; Θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια; Σφάξε με, αγά μου; Με τις ευλογίες των… συμμάχων και των εταίρων μας; Για τους οποίους έχουμε προσφέρει πολύ αίμα, αλλά αυτοί λειτουργούν με βάση το δικό τους συμφέρον…

Είναι η ώρα τού «Ως εδώ». Πάνω από όλα, προέχει το σήμερα και το αύριο της χώρας μας, της Ελλάδας, της γης μας, που δεν προσφέρεται για πώληση.

Και αυτό το μήνυμα θα πρέπει να σταλεί προς κάθε κατεύθυνση μέσα από σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο πρωθυπουργός έχει τον λόγο…


Σχολιάστε εδώ