Λάβρος ο Καμμένος στο ΝΑΤΟ: Οι απειλές έχουν κόστος – Η Τουρκία θα πληρώσει αυτό το κόστος…

Λάβρος ο Καμμένος στο ΝΑΤΟ: Οι απειλές έχουν κόστος – Η Τουρκία θα πληρώσει αυτό το κόστος…

Προαναγγελία πολεμικής επιχείρησης χαρακτήρισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, τις απειλές της Τουρκίας, έπειτα από την απόφαση απελευθέρωσης των οκτώ Τούρκων αξιωματικών, σημειώνοντας πως θα ενημερώσει τόσο το ΝΑΤΟ όσο και την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Με εθνική σκληρή γραμμή και σε πλήρη συννενοηση με τον πρωθυπουργό με τον οποιο μίλησε ελάχιστα λεπτά πριν απο τη σύνοδο του ΝΑΤΟ, ο Πάνος Καμμένος πέρασε στην αίθουσα της συνεδρίασης των υπουργών Άμυνας της συμμαχίας.

Σύμφωνα με το hellasjournal.com, ο Έλληνας υπουργός Άμυνας στηριζόμενος κατά πολύ στις δηλώσεις του Τούρκου αντιπροέδρου, είχε στα χέρια του ένα σκληρό και εμπεριστατωμένο μακροσκελές κείμενο στο οποίο καταγράφονταν οι δηλώσεις του Μπεκίρ Μποζντάγ περί απαγωγής των οκτώ Τούρκων, οι οποίες ουσιαστικά -σύμφωνα με του υπουργό- αποτελούν προαναγγελία πολεμικής επιχείρησης στη χώρα μας.

«Όπως συνήθως κάνει η Τουρκία, ο Τούρκος υπουργός μίλησε για άλλα αντί άλλων, η απάντηση που έδωσε για τους δύο Έλληνες αξιωματικούς που κρατούνται παράνομα και χωρίς καν να υπάρξουν κατηγορίες, ήταν ότι η Τουρκία εξετάζει τα ψηφιακά δεδομένα».

Ο Π. Καμμένος συνέχισε λέγοντας ότι «τέτοιου είδους παλικαρισμοί ενόψει των εκλογών, τέτοιου είδους ανακοινώσεις για το εσωτερικό, η Τουρκία θα πρέπει να καταλάβει ότι δεν θα πρέπει να συνεχίσουν να γίνονται και όταν έρχεται στις Βρυξέλλες να κάνει τον καλό σύμμαχο».

Στο κείμενο του υπουργού ήταν επίσης καταγεγραμμένες όλες οι ποιοτικές και ποσοτικές προκλήσεις από την Άγκυρα σε θάλασσα και αέρα, αλλά και η πολεμική ρητορική της Τουρκίας μέσα από μια σειρά δηλώσεων αξιωματούχων της γειτονικής χώρας. Ο Πάνος Καμμενος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην συνεχιζόμενη παράνομη κράτηση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών που παραμένουν στις φυλακές της Αδριανούπολης για 99 ημέρες, χωρίς κατηγορητήριο!

Ο υπουργός Άμυνας τόνισε σε δηλώσεις του πως ζήτησε εξηγήσεις από το Τούρκο ομόλογό του σχετικά με την κράτηση των δύο Ελλήνων και έλαβε την απάντηση πως ακόμα “εξετάζονται τα ψηφιακά δεδομένα των κινητών των δύο στρατιωτικών”.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ενημέρωσε τους ομολόγους του της ΕΕ και για τις δηλώσεις Τσαβούσογλου περί παγώματος της συμφωνία επανεισδοχής.

Η δήλωση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, σχετικά με το «πάγωμα» της συμφωνίας επανεισδοχής μεταναστών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας προκάλεσε την παρέμβαση της Κομισιόν.

Με πληρόφορίες και από το  hellasjournal.com

 

 


Σχολιάστε εδώ