Ορφανοτροφείο της Πριγκήπου:  Καταρρέει το μεγαλύτερο ξύλινο στην Ευρώπη και μνημείο της Unesco – Παραδομένο στην εγκατάλειψη

Ορφανοτροφείο της Πριγκήπου: Καταρρέει το μεγαλύτερο ξύλινο στην Ευρώπη και μνημείο της Unesco – Παραδομένο στην εγκατάλειψη

Το Ορφανοτροφείο της Πριγκήπου επιστράφηκε, μετά από πολλούς αγώνες στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, όπου και ανήκε. Το ξύλινο κτίριο, το μεγαλύτερο στην Ευρώπη και μνημείο της Unesco, κοντεύει να καταρρεύσει, παραδομένο στην εγκατάλειψη.

Τα δημοσιεύματα σε τουρκικές εφημερίδες για το σπουδαίο αυτό μνημείο, που συνοδεύονται από τις φωτογραφίες της εγκατάλειψης, εκθέτουν και το Πατριαρχείο και τον Ελληνισμό. Τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και δολάρια που σπαταλώνται κάθε χρόνο για συνέδρια και έξοδα παράστασης στο ίδιο το Πατριαρχείο αλλά και στις αρχιεπισκοπές του θα μπορούσαν να διατεθούν γι’ αυτόν τον σκοπό.

Ώστε το Ορφανοτροφείο της Πριγκήπου να γίνει και πάλι ένα λαμπρό μνημείο, πριν οδηγηθεί στα χέρια του Τουρκικού Δημοσίου, που δικαιολογημένα θα παρέμβει, αναδεικνύοντας την αδυναμία του Πατριαρχείου και των ελληνικών κοινοτήτων να αξιοποιήσουν τη σημαντική περιουσία τους.

exofrenikos@hotmail.com


Σχολιάστε εδώ