Τι γίνεται στη Β. Ήπειρο;

Τι γίνεται στη Β. Ήπειρο;

Θα επιμένουμε να ρωτάμε για το τι συμβαίνει στη Βόρειο Ήπειρο με τις μαζώξεις που συγκαλεί η Ομόνοια, στις οποίες υπάρχει ένα κοινό: Η μικρή προσέλευση ακόμη και σε προπύργια της ελληνικής μειονότητας, όπως η Δερβιτσάνη και το Δέλβινο, και η απογοητευτική κατάσταση σε επίπεδο οργάνωσης αλλά και σε επίπεδο πολιτικής.

Μόνο… γκρίνια και αυτοκριτική ακούει κανείς στις μαζώξεις αυτές, που φαίνεται ότι τελικά δεν είναι τίποτε άλλο από το άλλοθι για τη διατήρηση της Ομόνοιας, ως σφραγίδας σχεδόν, στο πλευρό του ΚΕΑΔ, ώστε να δίνει υπόσταση στο κόμμα αυτό, το οποίο υπήρχε μέχρι τις προηγούμενες εκλογές και τώρα απλώς ο πρόεδρός του εξελέγη με το Δημοκρατικό Κόμμα και τυπικά, συνεπώς συνεχίζει να υφίσταται.

Η ελληνική εθνική μειονότητα γυρνά την πλάτη στην Ομόνοια και στο ΚΕΑΔ και αντί αυτό να σημάνει συναγερμό και να οδηγήσει σε παρεμβάσεις και αναπροσανατολισμό, αναλώνονται σε φθηνά παιγνίδια, για να δοθεί υποτιθέμενη νομιμοποίηση σε ένα «πράγμα» που με δυσκολία αναπνέει.

Οι ευθύνες δεν ανήκουν μόνο στον κ. Ντούλε, βουλευτή και πρόεδρο του ΚΕΑΔ, αλλά και σε όλους όσους έχουν αποσυρθεί, δυσαρεστημένοι από αυτήν την τραγική κατάσταση. Η ευθύνη είναι ιστορική και δεν πρέπει η μειονότητα και η ιστορική παρακαταθήκη της να θυσιασθεί για την καρέκλα του ενός και το γινάτι του άλλου.

exofrenikos@hotmail.com


Σχολιάστε εδώ