Δύσκολη, αλλά θετική χρονιά το 2017 για τον Πειραιά

Δύσκολη, αλλά θετική χρονιά το 2017 για τον Πειραιά

Δύσκολη αλλά θετική χρονιά ήταν το 2017 για τον Δήμο Πειραιά. Ολοκληρώθηκε η ΟΧΕ, διασφαλίσθηκαν 80 εκατ. ευρώ για μια σειρά έργων και παρεμβάσεων μέσα στην επόμενη τετραετία, το αναγεννημένο Δημοτικό Θέατρο έχει καταξιωθεί και αποτελεί πόλο έλξης για Έλληνες και ξένους, ενώ δρομολογήθηκαν τα μεγάλα έργα της ανάπλασης του Αγίου Διονυσίου και του Μικρολίμανου.

Αυτό τόνισε ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης στην ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, όπου έκανε τον απολογισμό της θητείας του κατά το 2017 και υπογράμμισε ότι παρά τις δυσκολίες που υπήρχαν σε πολλά επίπεδα η Δημοτική Αρχή στάθηκε στο ύψος της και κατάφερε να κάνει και ένα πλήθος παρεμβάσεων οι οποίες δημιουργούν τις προϋποθέσεις για να γίνουν πολύ περισσότερα πράγματα στο εγγύς μέλλον.

Από την πλευρά της μείζονος μειοψηφίας, η Λίτσα Σαρρή είπε ότι δεν έγινε τίποτα ουσιαστικό στην πόλη, ότι ο Πειραιάς, παρά τις εξαγγελίες του δημάρχου, δεν μπορεί να γίνει διεθνές ναυτιλιακό κέντρο, δεν έγινε καμία καινούργια παιδική χαρά, ενώ επί Μιχαλολιάκου είχαν γίνει δέκα, κ.λπ. Ο δήμαρχος πήρε τον λόγο και είπε ότι θα πρέπει ο συνδυασμός που εκπροσωπεί τη ΝΔ στο συμβούλιο να αποφασίσει με ποιον είναι: Με τη ΝΔ ή με κάποιον άλλον; Γιατί ο Γιάννης Πλακιωτάκης μόλις πριν από μια εβδομάδα στο ΕΒΕΠ είχε πει ότι ο Πειραιάς εξελίσσεται σε Διεθνές Κέντρο Ναυτιλίας! «Τελικά είχε δίκιο, κάτι δεν μας λέτε καλά εσείς», πρόσθεσε. Όσο για τις παιδικές χαρές, ο δήμαρχος τόνισε: «Εσείς κάνετε τρεις, γιατί τις υπόλοιπες επτά τις κάναμε εμείς, επειδή… σκεφθήκατε να ξεκινήσετε τις διαδικασίες έξι μήνες πριν από τις εκλογές και φυσικά δεν προλάβατε. Αφού θέλατε να κάνετε έργα, γιατί δεν ξεκινήσατε στην αρχή της θητείας σας αλλά περιμένατε να… τελειώσει;».

Η επικεφαλής του συνδυασμού «Λιμάνι της Αγωνίας – η πόλη μας» κ. Σταθάκη είπε ότι η Δημοτική Αρχή διανύει το τρίτο έτος της θητείας της και δεν έχει το ελαφρυντικό της απειρίας ή της άγνοιας. Ένταση δημιουργήθηκε όταν κατηγόρησε τον δήμαρχο για διγλωσσία. Ο Γιάννης Μώραλης είπε: «Ποιοι μιλάνε για διγλωσσία; Εκείνοι που κάνανε την πάπια όταν ξεπουλήθηκε το λιμάνι; Δεν αντιλαμβάνεστε ότι γελάει ο κόσμος μαζί σας;», συμπλήρωσε ο δήμαρχος.

Εξ άλλου η επικεφαλής του συνδυασμού «Δημοκρατική Συσπείρωση» Ελπίδα Παντελάκη είπε ότι δεν αμφισβητεί τα πεπραγμένα, γιατί πράγματι έχουν γίνει. Τόνισε όμως ότι ανησυχεί ιδιαίτερα γιατί βλέπει ότι ο Πειραιάς ναυαγεί. Γιατί, όπως και κάθε δήμος, είναι υποχρεωμένος να κινηθεί σ’ ένα πλαίσιο που δεν το καθορίζει ο ίδιος, αλλά το ορίζει η κυβέρνηση.


Σχολιάστε εδώ