Πέρασε στο ντούκου η τουρκική πρόκληση στη Θεσσαλονίκη

Πέρασε στο ντούκου η τουρκική πρόκληση στη Θεσσαλονίκη

Η διαφωνία με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρη σε μια σειρά θεμάτων είναι βαθιά και αυτός είναι ακόμη μεγαλύτερος λόγος σεβασμού σε μια δημοκρατική και ευνομούμενη Πολιτεία.

Οι τραμπουκισμοί εις βάρος του προσβάλλουν όλους τους έλληνες πολίτες, αλλά ενοχοποιούν κάθε Έλληνα που έχει ευαισθησίες όχι μόνο για το ποντιακό ζήτημα αλλά και για όλα τα εθνικά θέματα.

Όλες οι οργανώσεις, Παμμακεδονικές, Βορειοηπειρωτικές, Κυπριακές, έχουν τη μεγάλη ευθύνη να απομονώσουν πρακτικά και ιδεολογικά όλα εκείνα τα κατακάθια και εγκληματικά στοιχεία τα οποία επιχειρούν κάθε φορά να βρουν μανδύα νομιμοποίησης.

Άλλοτε είναι τα εθνικά θέματα, άλλοτε το ποδόσφαιρο, άλλοτε οι ρατσιστικές πρωτοβουλίες και τελικά καταλήγουν στον προθάλαμο της Χρυσής Αυγής.

Όμως αυτό που ίσως διέφυγε της προσοχής ήταν ότι την ημέρα που έγινε η επίθεση εναντίον του κ. Μπουτάρη λίγα χιλιόμετρα πιο μακριά ήταν σε εξέλιξη μια εκδήλωση που πραγματικά προκαλεί το κοινό αίσθημα και φυσικά ήταν προσβλητική για τους Ποντίους.

Την ημέρα λοιπόν που έχει κηρυχθεί Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, στο Τουρκικό Προξενείο της Θεσσαλονίκης, που στεγάζεται το σπίτι που γεννήθηκε ο Κεμάλ Ατατούρκ, δεκάδες επισκέπτες, κυρίως από την Τουρκία, συμμετείχαν σε εκδήλωση με ομιλίες, χορούς και τραγούδια που οργάνωσε ο τούρκος πρόξενος προκειμένου να εορτασθεί η μνήμη του Κεμάλ, του σφαγέα των Ποντίων, καθώς η 19η Μαΐου έχει καθιερωθεί ως «εορτή του Κεμάλ και της Τουρκικής Νεολαίας».

Δυσκολευόμαστε να πιστέψουμε ότι ο τούρκος πρόξενος Ορχάν Γιαλμάν Οκάν δεν γνώριζε τη «σύμπτωση» αυτή. Δεν μπορούσε, αλήθεια, να οργανώσει τις εορταστικές εκδηλώσεις κάποια άλλη ημέρα;

Φαντασθείτε, δηλαδή, την ημέρα που στην Τουρκία εορτάζεται η «Ημέρα του Κεμάλ» ο έλληνας πρεσβευτής στην Άγκυρα να οργάνωνε εκδήλωση στους κήπους της πρεσβείας για τη Γενοκτονία των Ποντίων…

exofrenikos@hotmail.com

Φωτο: wikipedia.org


Σχολιάστε εδώ