Παίρνει κεφάλια ο Μητσοτάκης!

Παίρνει κεφάλια ο Μητσοτάκης!

Διώχνει Καραμανλή, Σαμαρά, Μεϊμαράκη και Ντόρα

• Εκτός ψηφοδελτίου οκτώ βουλευτές, που έχουν 4 με 5 θητείες
• Σε ανοιχτή γραμμή με Διαμαντοπούλου, Χρυσοχοΐδη, Βενιζέλο

Με πρόσχημα την… ανανέωση, ο Κυρ. Μητσοτάκης σχεδιάζει μαζικές εκκαθαρίσεις, ακόμη και κορυφαίων στελεχών, κάτι που αναπόφευκτα θα προκαλέσεις τριγμούς και αναταράξεις και θα βάλει τη Νέα Δημοκρατία εκ νέου στον φαύλο κύκλο της εσωστρέφειας. Όσο για κατά καιρούς διακηρύξεις του ότι σέβεται την ιστορία της παράταξης και όλοι ανεξαιρέτως οι εν ενεργεία βουλευτές θα είναι εκ νέου υποψήφιοι, ήταν στάχτη στα μάτια προκειμένου την κατάλληλη στιγμή να αιφνιδιάσει τα στελέχη. Την ίδια στιγμή ο κ. Μητσοτάκης έχει ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με στελέχη του άλλοτε εκσυγχρονιστικό μπλοκ του ΠΑΣΟΚ και ανθρώπους του Σημίτη. Μεταξύ αυτών η Άννα Διαμαντοπούλου και ο Μ. Χρυσοχοϊδης, οι οποίοι έχουν πάρει υποσχέσεις για… υπουργοποίηση, ενώ προς τη Νέα Δημοκρατία λοξοκοιτάει και ο Β. Βενιζέλος, που δείχνει να μην τον χωράει πλέον το Κίνημα Αλλαγής.

Με τη βεβαιότητα της αυτοδυναμίας στις ερχόμενες εκλογές αλλά κι ότι ελέγχει σε μεγάλο βαθμό την παράταξη (θεωρεί πως θα την ελέγχει πλήρως μετά το Συνέδριο), ο κ. Μητσοτάκης ετοιμάζεται για ανθρωποθυσίες! Με προμετωπίδα την ανανέωση σχεδιάζει (μένει να δούμε αν θα τα καταφέρει…) να πετάξει εκτός Νέας Δημοκρατίας κορυφαία στελέχη. Μεταξύ αυτών οι δύο πρώην πρωθυπουργοί Κ. Καραμανλής, Αντ. Σαμαράς και ο πρώην πρόεδρος Β. Μεϊμαράκης. Σύμφωνα με πληροφορίες από αξιόπιστες πηγές της Πειραιώς, ο κ. Μητσοτάκης δεν προτίθεται να θέσει ηλικιακό όριο, όπως κατά καιρούς έχει συζητηθεί, αλλά όριο… παρουσίας στο Κοινοβούλιο.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται να περάσει από το Συνέδριο απόφαση με βάση την οποία κάθε στέλεχος δεν μπορεί να έχει περισσότερες από τέσσερις με πέντε θητείες (τετραετίες) ως βουλευτής της παράταξης. Εκτιμά δε ότι θα διαθέτει την πλειοψηφία των συνέδρων, ούτως ώστε να εγκριθεί χωρίς προβλήματα η απόφαση αυτή και να ανοίξει ο δρόμος για τις εκκαθαρίσεις.
Εκτός από τους Κ. Καραμανλή, Αντ. Σαμαρά και Β. Μεϊμαράκη, με βάση το όριο από τις λίστες θα κοπούν επίσης νυν βουλευτές, όπως οι Ντ. Μπακογιάννη, Ν. Κακλαμάνης, Γ. Γιακουμάτος κ.ά.

Το εγχείρημα μπορεί να φαίνεται εύκολο στους επιτελείς του κ. Μητσοτάκη, αλλά κάθε άλλο παρά είναι. Κι αν οι κ. Καραμανλής και Μεϊμαράκης επιλέξουν να… αποχωρήσουν ησύχως, το ίδιο δεν πρόκειται να συμβεί με τον Αντ. Σαμαρά. Ο τελευταίος ζει και αναπνέει με το όραμα να πάρει εκδίκηση από τον ΣΥΡΙΖΑ και να… καθίσει στο σκαμνί τον Αλ. Τσίπρα. Πώς θα μπορέσει όμως να το κάνει πράξη ή έστω να επιδιώξει κάτι τέτοιο αν δεν είναι βουλευτής;


 Η Novartis «ξηλώνει» τον Άδωνη από αντιπρόεδρο


Ο μεγάλος πονοκέφαλος ωστόσο για τον Κυρ. Μητσοτάκη στην παρούσα φάση ακούει στο όνομα… Άδ. Γεωργιάδης. Η υφέρπουσα φημολογία καθώς και τα ανακυκλούμενα δημοσιεύματα που θέλουν τον πρώτο αντιπρόεδρο να εμπλέκεται -μέσω… τρίτου- στο σκάνδαλο της Novartis προβληματίζουν έντονα τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας. Καθότι μπορεί να προβλέψει τις… συνέπειες στην περίπτωση που μέρος έστω όσων γράφονται ή λέγονται αποδειχθεί ότι έχουν βάση αληθείας. Στην Πειραιώς υπάρχει η εκτίμηση ότι αν τη στιγμή της… κρίσης ο κ. Γεωργιάδης δεν είναι αντιπρόεδρος ναι μεν το κόστος θα είναι βαρύ, αλλά σαφώς μικρότερες οι… απώλειες. Απόρροια όλων αυτών είναι οι πληροφορίες που κυκλοφορούν έντονα το τελευταίο διάστημα και θέλουν τον κ. Μητσοτάκη στο Συνέδριο (θα πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος του 2018) να προχωράει στην κατάργηση των θέσεων των αντιπροέδρων. Ούτως ή άλλως, οι θέσεις αυτές δεν προβλέπονται από το καταστατικό της παράταξης.

Το ερώτημα είναι αν ο κ. Γεωργιάδης θα συναινέσει σε μια τέτοια εξέλιξη, τη στιγμή που δηλώνει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν έχει την παραμικρή εμπλοκή στο σκάνδαλο και ότι είναι… θύμα της κυβερνητικής σκευωρίας. Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι όταν πρόσφατα έγινε από άνθρωπο του προέδρου διερευνητικού χαρακτήρα συζήτηση για το κατά πόσο θα μπορούσε να διευκολύνει τις κινήσεις του κ. Μητσοτάκη, η απάντηση που έδωσε λέγεται ότι ήταν εντελώς αρνητική. «Δεν έχω τίποτα να φοβηθώ. Δεν πρόκειται να κάνω τη χάρη στη κυβέρνηση και να παραιτηθώ από αντιπρόεδρος», φέρεται να είπε. Πολλά πάντως θα κριθούν από το αν τους προσεχείς μήνες έρθουν στο φως νέα στοιχεία για το σκάνδαλο της Novartis και κατά πόσο αυτά θα αγγίζουν τον κ. Γεωργιάδη ή κάποιον από τους συνεργάτες του την περίοδο που ήταν υπουργός Υγείας.


Σχολιάστε εδώ