Μαρίνος Ουζουνίδης νέος προπονητής της ΑΕΚ

Μαρίνος Ουζουνίδης νέος προπονητής της ΑΕΚ

Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον προπονητή Μαρίνο Ουζουνίδη, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας δύο ετών.

Μαζί του στο τεχνικό επιτελείο της ομάδας θα ενταχθούν ο Χριστόφορος Κόλα ως βοηθός προπονητή, ο Νίκος Γιάγκου ως γυμναστής και ο Βασίλης Αρματάς ως αναλυτής.

Η παρουσίαση του Μαρίνου Ουζουνίδη θα γίνει την επόμενη εβδομάδα.

Αμέσως μετά την υπογραφή του συμβολαίου του, ο Έλληνας τεχνικός δήλωσε στο www.aekfc.gr: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Μελισσανίδη για την εμπιστοσύνη που μου δείχνει. Αυτό που προέχει τώρα είναι να φανούμε αντάξιοι αυτής της εμπιστοσύνης και το κυριότερο -δουλεύοντας όλοι μαζί- να ανταποκριθούμε στην πρόκληση και να καταφέρουμε να πετύχουμε τους υψηλούς στόχους της ΑΕΚ».

ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης είναι γεννημένος στις 10/10/1968 στην Αλεξανδρούπολη. Εκανε μεγάλη ποδοσφαιρική καριέρα ως κεντρικός αμυντικός, με πρώτους του επαγγελματικούς σταθμούς τον Απόλλωνα Καλαμαριάς και την Ξάνθη. Συνέχισε την πενταετία 1992-97 στον Παναθηναϊκό. Ακολούθησε η μεταγραφή στη γαλλική Χάβρη και στη συνέχεια αγωνίστηκε σε Πανηλειακό και ΑΠΟΕΛ, στον οποίο κρέμασε τα παπούτσια του το 2003 με συνολικά 418 συμμετοχές και 28 γκολ σε πρωταθλήματα Α’ Κατηγορίας. Στην Εθνική είχε συνολικά 50 συμμετοχές το διάστημα 1992-2001.

Ως πρώτος προπονητής σε επαγγελματικές ομάδες ξεκίνησε τον Μάιο του 2006 στον ΑΠΟΕΛ, με τον οποίο κατέκτησε το πρωτάθλημα Κύπρου 2007, ενώ το 2008 εργάστηκε στη Λάρισα. Επόμενοι σταθμοί ήταν ο Ηρακλής (2010-11) η Ξάνθη (2011-13) ο Πλατανιάς (2013) και ο Εργοτέλη (2014) και τον Δεκέμβριο του 2014 ανέλαβε τον Πανιώνιο. Μετά από δύο απόλυτα επιτυχημένες σεζόν στην ομάδα της Νέας Σμύρνης, ανέλαβε τον Παναθηναϊκό τον Δεκέμβριο του 2016 και αποχώρησε από τη θέση του τον Μάιο του 2018.

Μαρίνο Ουζουνίδη, καλή επιτυχία και καλώς όρισες στην οικογένεια της ΑΕΚ!


Σχολιάστε εδώ