Έξυπνη κίνηση, που στριμώχνει τον Ερντογάν

Έξυπνη κίνηση, που στριμώχνει τον Ερντογάν

-Με τη μετάθεση των 2 στρατιωτικών μας στην πρεσβεία μας στην Άγκυρα

Ως κίνηση που εκτιμάται ότι θα διευκολύνει τους χειρισμούς για την αποφυλάκιση των δύο ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία ερμηνεύεται η πρωτοβουλία της κυβέρνησης να τους μεταθέσει στη διπλωματική αντιπροσωπεία της χώρας μας στην Άγκυρα. Κι αυτό διότι θα αποτελέσει τον «άσο στο μανίκι» των συνηγόρων υπεράσπισης του ανθυπολοχαγού Άγγελου Μητρετώδη και του λοχία Δημήτρη Δημήτρη Κούκλατζη απέναντι στον ισχυρισμό των τουρκικών αρχών ότι δεν έχουν μόνιμη διεύθυνση κατοικίας στη γειτονική χώρα.

Με την αναβάθμισή τους σε διπλωματικούς υπαλλήλους μόνιμη κατοικία τους θεωρείται η ελληνική πρεσβεία στην τουρκική πρωτεύουσα. Λίαν συντόμως και οι συνήγοροι υπεράσπισης θα καταθέσουν αίτημα αποφυλάκισης.

Η απόφαση των Αρχηγών Γενικών Επιτελείων έχει και οικονομικό χαρακτήρα, καθώς ως διπλωματικοί υπάλληλοι οι δύο στρατιωτικοί θα μπορούν να λαμβάνουν την αποζημίωση αποστολής εξωτερικού, ώστε οι οικογένειες να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στα αυξημένα έξοδα που έχουν τους μήνες αυτούς.

Τέλος, υπήρχε και ζήτημα ηθικής τάξεως, καθώς με τον τρόπο αυτό καταδεικνύεται με τον καλύτερο τρόπο ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν ξεχνούν και στηρίζουν τα στελέχη τους που βρίσκονται σε δύσκολη θέση ή αντιμετωπίζουν προβλήματα. Διαδικαστικά, η απόφαση, που ελήφθη από το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων, βρίσκεται ήδη στη νομική υπηρεσία του υπουργείου Άμυνας προκειμένου να συνταχθεί τροπολογία η οποία με συνοπτικές διαδικασίες θα προωθηθεί στη Βουλή.


Σχολιάστε εδώ