Τα βρήκαν Φώφη – Σταύρος…

Τα βρήκαν Φώφη – Σταύρος…

-Μέχρι το επόμενο επεισόδιο…

Εύθραυστη ανακωχή στο Κίνημα Αλλαγής μετά την ανοιχτή αντιπαράθεση και τις διαφοροποιήσεις του Σταύρου Θεοδωράκη, του Γιάννη Ρα­γκούση και άλλων από τις επιλογές της Φώφης Γεννηματά.
Τόσο τα δημοσκοπικά δεδομένα, που δείχνουν κάμψη του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, όσο και η κίνηση της κ. Γεννηματά να ζητήσει προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τη μεταμνημονιακή περίοδο και τη διαπραγμάτευση, θέτοντας και θέμα άμεσης προσφυγής στις κάλπες, αλλά και η πίεση του κόσμου για ενότητα, δημιούργησαν κάποιες προϋποθέσεις για να πέσουν οι τόνοι και να υπάρξει προσπάθεια επαναπροσέγγισης πρωτίστως ανάμεσα στη Φ. Γεννηματά και στον Στ. Θεοδωράκη.

Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί είχαν τη δυνατότητα να «ξαναζεστάνουν» το κλίμα και να ρίξουν γέφυρες συνεννόησης στο πρόσφατο τετ-α-τετ που είχαν, όπου έθεσαν επί τάπητος μια σειρά από μείζονα θέματα αλλά και τη γραμμή πλεύσης που θα έχουν οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού.

Σημείο ενοποίησης ήταν η συμφωνία για τον εκλογικό νόμο και το σπάσιμο των μεγάλων εκλογικών περιφερειών, ενώ σημαντικό ρόλο παίζει και η συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών την επομένη Τετάρτη με βάση την πρόταση της κ. Γεννηματά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, γίνεται ήδη εντατική προετοιμασία για την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση και υπάρχει στενή συνεργασία της κ. Γεννηματά με τον κ. Θεοδωράκη για κοινή πλεύση στη Βουλή στα μείζονα ζητήματα που θα τεθούν. Και οι δύο συμφωνούν ότι ο κ. Τσίπρας δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του για το σχέδιο της μεταμνημονιακής περιόδου και πως το περιβόητο αναπτυξιακό πρόγραμμα δεν είναι παρά μια έκθεση ιδεών.


Η κ. Γεννηματά και τα στελέχη της ΔΗΣΥ και του Ποταμιού θα χρησιμοποιήσουν ιδιαίτερα υψηλούς τόνους, ενώ ταυτόχρονα θα περιγράψουν συγκεκριμένους άξονες του προγράμματος του Κινήματος, με έμφαση στο νέο παραγωγικό μοντέλο που έχει ανάγκη η χώρα αλλά και σε δράσεις για τον περιορισμό των κοινωνικών ανισοτήτων.


Όπως λένε στελέχη του Κινήματος Αλλαγής, η συζήτηση στη Βουλή την Τετάρτη θα είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για να επιδειχθεί η ενότητα και η ομοφωνία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς αλλά και να δοθεί ένα σαφέστατο στίγμα για το πώς θα πορευτεί η Κεντροαριστερά μετά τη λήξη των Μνημονίων.

Καταλυτικό ρόλο για την επαναπροσέγγιση Φ. Γεννηματά – Στ. Θεοδωράκη, μετά από ένα δεκαήμερο αντιπαραθέσεων και διαφοροποιήσεων, έπαιξε η δήλωση του επικεφαλής του Ποταμιού ότι δεν προτίθεται να αποχωρήσει από το Κίνημα Αλλαγής, το οποίο –όπως είπε– δημιουργήθηκε με δική του πρωτοβουλία, σε συνεργασία με τη Φ. Γεννηματά.

Φωτο: thetoc.gr


Σχολιάστε εδώ