Η Ομόνοια είναι όλων των Ελλήνων…

Η Ομόνοια είναι όλων των Ελλήνων…

Σας έχουμε κρατήσει ενήμερους για τις εξελίξεις στη Βόρειο Ήπειρο και την Ομόνοια, με την παραίτηση του προέδρου της Λεωνίδα Παππά. Η ενδιαφέρουσα εξέλιξη ήρθε από το άλλο κόμμα της μειονότητας, το Κόμμα Ελλήνων «Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον».

Το κόμμα λοιπόν με ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι είναι έτοιμο, με στόχο τη συσπείρωση όλων των μελών της μειονότητας, για μια ευρύτερη συνεννόηση για την εύρεση κοινής λύσης για το πολιτικό μέλλον της μειονότητας «εντός της Ομόνοιας, με ανανεωμένους στόχους, με μαζική κινητικότητα και πατριωτική μαχητικότητα». Και επισημαίνεται ότι «η Ομόνοια είναι όλων των Ελλήνων και δεν πρέπει να παραμείνει στα χέρια μόνον μερικών αυτοαποκαλούμενων πατριωτών»

Η συμφιλιωτική αυτή ανακοίνωση από το ΕΕΜΜ και η έκκληση για να γεφυρωθούν τα χάσματα και να πρυτανεύσει η λογική συμπληρώνεται με συγκεκριμένες προτάσεις: Να συγκληθεί μια νέα συλλογική συνάντηση όλων των φορέων, κομμάτων και εκπροσώπων της εθνικής ελληνικής μειονότητας, ώστε να υπάρξει επανεκκίνηση της οργάνωσης και μετά να υπάρξουν δημοκρατικές εκλογές, που θα συνθέσουν όλο το πολιτικό και οργανωτικό φάσμα της μειονότητας.

Η ελληνική εθνική μειονότητα συρρικνώνεται και λόγω των πολιτικών του αλβανικού κράτους και λόγω της μετακίνησης προς την Ελλάδα. Δεν μπορεί να συνεχισθεί η σπατάλη δυνάμεων, με την Ομόνοια να αποτελεί το πεδίο αντιπαράθεσης και ξεκαθαρίσματος λογαριασμών, ούτε είναι δυνατόν να συνεχισθεί η πολυδιάσπαση σε πολιτικό επίπεδο, με την ύπαρξη δύο κομμάτων.

exofrenikos@hotmail.com


Σχολιάστε εδώ