ΣτηρίΖΟΥΜΕ: Πρόγραμμα κατ’οίκον υποστήριξης μαχητών του καρκίνου

ΣτηρίΖΟΥΜΕ: Πρόγραμμα κατ’οίκον υποστήριξης μαχητών του καρκίνου

Στις σημαντικότερες μάχες της ζωής μας χρειαζόμαστε και τις σημαντικότερες συμμαχίες.

Το Πρόγραμμα ΣτηρίΖΟΥΜΕ είναι μία τέτοια συμμαχία. Είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας της «Νοσηλείας», του Οργανισμού που προσφέρει δωρεάν νοσηλεία στο σπίτι με το «ΚΕΦΙ», τον Οργανισμό που στέκεται δίπλα στους ογκολογικούς ασθενείς. Και οι δυο Οργανισμοί, εδώ και χρόνια προσφέρουν δωρεάν αυτές τις υπηρεσίες στους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.

Ο βασικός στόχος του Προγράμματος είναι να αντιμετωπιστούν όσο γίνεται καλύτερα οι ιατρονοσηλευτικές και ψυχοκοινωνικές ανάγκες των ογκολογικών ασθενών στο οικείο περιβάλλον τους και η μείωση της συχνότητας νοσηλείας στα νοσοκομεία έτσι, ώστε να αποφύγουν την ταλαιπωρία, αλλά και τις πιθανές και επικίνδυνες για την υγεία τους ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις. Οι υπηρεσίες που προσφέρει το ΣτηρίΖΟΥΜΕ έρχονται να συμπληρώσουν και να επεκτείνουν τη φροντίδα του ασθενούς μετά την έξοδό του από το νοσοκομείο σύμφωνα με την αρχή του «συνεχούς της φροντίδας».

Οι παρεμβάσεις του προγράμματος γίνονται σε επικοινωνία και συνεργασία με τους θεράποντες ιατρούς, ώστε να παρασχεθεί η καλύτερη δυνατή βοήθεια. Οι παροχές που προσφέρονται είναι ΔΩΡΕΑΝ και ακολουθούν τις ανάγκες και τις επιθυμίες του εκάστοτε ασθενούς. Οι ανάγκες των ασθενών ποικίλουν ανάλογα με το στάδιο του καρκίνου.

Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους ογκολογικούς ασθενείς υπό θεραπεία ή όχι που κατοικούν στις περιοχές του Δήμου Αθηναίων και στους όμορους δήμους και ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.


Σχολιάστε εδώ