Εκδηλώσεις στις Βιβλιοθήκες του ΕΚΠΑ

Εκδηλώσεις στις Βιβλιοθήκες του ΕΚΠΑ

Η μεγαλύτερη διεθνής διοργάνωση για το Βιβλίο φιλοξενείται στην Αθήνα, η οποία από τις 23 Απριλίου 2018 και για ένα χρόνο είναι η Παγκόσμια Πρωτεύουσα του Βιβλίου. Η ελληνική πρωτεύουσα και η Ελλάδα συνολικότερα βρίσκονται στο επίκεντρο του παγκόσμιου πολιτιστικού ενδιαφέροντος με το μήνυμα «Βιβλία Παντού»! 

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών έχει την τιμή να συμμετέχει ενεργά με ποικίλες δράσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Η Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης του ΕΚΠΑ δεν θα μπορούσε να λείψει από αυτή τη γιορτή του Βιβλίου. Ανοίγει της πύλες της στην «Αθήνα – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018» και προσκαλεί το κοινό να ανακαλύψει τους θησαυρούς της. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Πρωτεύουσας Βιβλίου θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες δράσεις:

1. Θησαυροί των Βιβλιοθηκών του Πανεπιστημίου Αθηνών

2 Μαΐου έως 29 Ιουνίου 2018 – Έκθεση σπάνιου υλικού Βιβλιοθήκης Σχολής Θετικών Επιστημών: Βιβλία και χάρτες. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να θαυμάσει πλούσιο και σπάνιο υλικό (βιβλία, χάρτες, κ.α.), το οποίο χαρακτηρίζεται από σημαντική ευρύτητα και καλύπτει το σύνολο των γνωστικών αντικειμένων των Τμημάτων της Σχολής Θετικών Επιστημών. Η δράση εντάσσεται στη θεματική ενότητα «Η Μεγάλη Γιορτή της Ανάγνωσης» της διοργάνωσης «Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου. Το υλικό ήδη εκτίθεται στον 3ο όροφο της Βιβλιοθήκης της Σχολής Θετικών Επιστημών (Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου) από τις 2 Μαΐου έως τις 29 Ιουνίου 2018 (ωράριο Έκθεσης: 10.00-17.00). Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Μία πρώτη άποψη του υλικού, το οποίο περιλαμβάνεται στην Έκθεση, μπορείτε να δείτε στο σχετικό βίντεο της Βιβλιοθήκης & Κέντρου Πληροφόρησης:

• 10 Σεπτεμβρίου έως 30 Σεπτεμβρίου 2018 – Έκθεση σπάνιου υλικού Βιβλιοθήκης Θεολογικής Σχολής

• 8-20 Οκτωβρίου 2018 – Έκθεση σπάνιου υλικού Βιβλιοθήκης Νομικής Σχολής

• 18-19 Οκτωβρίου  2018 – Ιστορία  της  Ιατρικής  Σχολής  μέσα  από  τους  θησαυρούς  της Βιβλιοθήκης  Επιστημών  Υγείας.  

2. Οι βιβλιοθήκες του Πανεπιστημίου Αθηνών συναντούν το κοινό τους

• Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018 – Τι τους θέλουμε τους νόμους; (Βιβλιοθήκη Νομικής Σχολής)

• 18-19 Οκτωβρίου  2018 – Ιστορία  της  Ιατρικής  Σχολής και συμβολή της στην Επιστήμη (Βιβλιοθήκη Επιστημών Υγείας)

• Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018 – Μάνα, θα δώσω Νομική! (Βιβλιοθήκη Νομικής Σχολής)

• 6 και 13 Νοεμβρίου 2018 – Ιστορίες και παραμύθια για μικρά παιδιά (Βιβλιοθήκη Επιστημών Αγωγής)

• 17 και 18 Ιανουαρίου 2019 – Συνέδριο «Το ελληνικό θεατρικό έντυπο: Από τον 19ο στον 21ο αιώνα» (Τμήμα Θεατρικών Σπουδών Φιλοσοφικής Σχολής)


Σχολιάστε εδώ