ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ  ΣΤΟΝ «ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΕΙΡΑΙΑΘΛΗΤΙΣΜΟ 2018»

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΟΝ «ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΕΙΡΑΙΑΘΛΗΤΙΣΜΟ 2018»

Με τη συμμετοχή περισσότερων από 11.000 μαθητών από 96 δημοτικά σχολεία του Πειραιά και της ευρύτερης περιοχής, ολοκληρώθηκε η κεντρική εκδήλωση της διαδημοτικής δράσης «Σχολικός Πειραιαθλητισμός 2018».

Η μεγάλη αθλητική εκδήλωση για τα παιδιά, διεξήχθη στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ο.Π.Α.Ν. στην παραλία Βοτσαλάκια από τις 14 έως τις 18 Μαΐου και συμμετείχαν μαθητές από δημοτικά σχολεία, δημόσια και ιδιωτικά, από Ειδικά σχολεία και από τις Δομές Υποδοχής Εκπαίδευσης Προσφύγων.

Είχαν προηγηθεί αθλητικές δραστηριότητες από σχολεία της ευρύτερης περιοχής στους Δήμους Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη και Περάματος.

Στις δραστηριότητες του «Σχολικού Πειραιαθλητισμού 2018», περιλαμβάνονταν μια σειρά κινητικών και αθλητικών δραστηριοτήτων, που είχαν στόχο να αναπτύξουν τα παιδιά τις ικανότητές τους και να περάσουν όμορφα με τους συμμαθητές τους. Επίσης τα παιδιά συμμετείχαν σε δημιουργικά παιχνίδια και ενημερώθηκαν για την κυκλοφοριακή αγωγή.

H Πρόεδρος του Ο.Π.ΑΝ κα Σταυρούλα Αντωνάκου, σε δήλωσή της, τόνισε πως ο «Σχολικός Πειραιαθλητισμός 2018» ήταν μια εξαιρετικά σημαντική στιγμή για τα αθλητικά δρώμενα στην πόλη μας. «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που συμμετείχαμε

και συγχρηματοδοτήσαμε τον «Σχολικό Πειραιαθλητισμό 2018», καθώς είχαμε την ευκαιρία να υποδεχθούμε για 5 ημέρες, 11.000 μαθητές στις αθλητικές εγκαταστάσεις στα Βοτσαλάκια. Τα παιδιά συμμετείχαν σε αθλητικές και ενημερωτικές δραστηριότητες, έπαιξαν, ψυχαγωγήθηκαν και έζησαν όμορφες στιγμές». Η κα Αντωνάκου επεσήμανε επίσης, πως η Δημοτική Αρχή επιθυμεί να καθιερωθεί ως θεσμός για την πόλη του Πειραιά αυτή η γιορτή αθλητισμού. «Θα ήθελα να συγχαρώ την Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Δραστηριοτήτων Πειραιά που διοργάνωσε τον «Σχολικό Πειραιαθλητισμό 2018» και όλους τους εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής που συμμετείχαν με τα σχολεία τους. Στόχος μας είναι μέσα από την άθληση και το παιχνίδι, να απολαμβάνουν τα παιδιά μας τα πολλαπλά οφέλη του αθλητισμού».

Ο Σχολικός ΠειραιΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ 2018 διοργανώθηκε από την Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων Πειραιά (Ο.Ε.Σ.Α.Δ. Πειραιά) και τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά της Περιφέρειας Αττικής και των Δήμων: Πειραιά, Νικαίας – Αγ. Ι. Ρέντη, Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Κορυδαλλού και Περάματος, στο πλαίσιο του προγράμματος «Be Active».


Σχολιάστε εδώ