Tσίπρας για ονομασία πΓΔΜ: Τα τελευταία μέτρα είναι πάντα τα πιο δύσκολα – Οι προσδοκίες είναι πολύ μεγάλες

Tσίπρας για ονομασία πΓΔΜ: Τα τελευταία μέτρα είναι πάντα τα πιο δύσκολα – Οι προσδοκίες είναι πολύ μεγάλες

Με ανάρτηση στο twitter μετά την ολοκλήρωση της προπαρασκευαστικής συνόδου του PES στη Σόφια ο Πρωθυπουργός Αλέξης ανέφερε: «Στη Σύνοδο του @PES_PSE οι σοσιαλιστές ηγέτες επικρότησαν τις μέχρι τώρα προσπάθειές μας να βρούμε κοινά αποδεχτή λύση στο ονοματολογικό. Επεσήμαναν πως μόνο προοδευτικοί ηγέτες θα μπορούσαν να το καταφέρουν» έγραψε ο πρωθυπουργός, και συμπλήρωσε: «Τους ευχαρίστησα, παραδέχτηκα ότι έχουμε κάνει πολλά βήματα προόδου αλλά χρειάζεται ακόμη απόσταση να διανυθεί. Τα τελευταία μέτρα είναι πάντα τα πιο δύσκολα».

Προσερχόμενος, σύμφωνα με την ΕΡΤ, στην προπαρασκευαστική Σύνοδο και σε ερώτηση του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος Σεργκέι Στάνισεφ «Τι προσδοκίες έχετε για αύριο;», ο Πρωθυπουργός απάντησε: «Έχω πολύ μεγάλες προσδοκίες για την αυριανή συνάντηση με τον κ. Ζάεφ». Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, κατά την παρέμβασή του στην προπαρασκευαστική σύνοδο, ο πρωθυπουργός τόνισε πως «βρισκόμαστε στα τελευταία μέτρα της εξόδου από τα μνημόνια», και ότι «πρέπει όλοι να λάβουν τις σωστές αποφάσεις, περιλαμβανομένων και εκείνων που αφορούν την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους».

Με τη σειρά του προερχόμενος ο Ζόραν Ζάεφ ευχήθηκε η αυριανή συνάντηση «να είναι επιτυχημένη».

Το ραντεβού των δύο πρωθυπουργών αναμένετε το πρωί της Πέμπτης όπως αποφασίστηκε το Σάββατο μετά την τριμερή συνάντηση Κοτζιά-Ντιμιτρόφ-Νίμιτς στο Σούνιο. Θα συναντηθούν και στο δείπνο των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης την Τετάρτη το βράδυ.

 

 


Σχολιάστε εδώ