Όργια έγιναν στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ

Όργια έγιναν στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ


-Βαρύτατες καταγγελίες για διαπλοκή και εξαγορά ψήφων

Παραιτήσεις, ίντριγκες, υπόγειες μεθοδεύσεις, καταγγελίες για «δοτούς» υποψήφιους, σχέσεις διαπλοκής και «εξαγορά» ψήφων ρίχνουν βαριά σκιά στις σημερινές εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας.

Η αναστάτωση που επικρατεί στις κομματικές οργανώσεις είναι άνευ προηγουμένου κι ένας αέρας εσωστρέφειας σαρώνει την παράταξη. Προς δικαίωση όλων αυτών που είχαν προειδοποιήσει εγκαίρως τον Κυρ. Μητσοτάκη ότι πρόκειται για μέγα λάθος και τον προέτρεψαν να αναβάλει για αργότερα τις εκλογές.

Η αγωνία του ωστόσο, αλλά και των στενών συνεργατών του, να αυξήσει στο μέγιστο την επιρροή και τον έλεγχο του κομματικού μηχανισμού δεν του άφησε περιθώρια για δεύτερες σκέψεις. Και τώρα… δρέπει τους καρπούς των κόπων του. Τώρα αλλά και για πολύ καιρό ακόμη, καθώς οι πληγές που άνοιξαν τον τελευταίο αυτό μήνα δεν θα κλείσουν τόσο εύκολα και γρήγορα.

Άλλωστε, από αύριο πρέπει να αναμένεται νέος γύρος καταγγελιών και αποκαλύψεων για όσα συνέβησαν στο παρασκήνιο. Με συνέπεια να κινδυνεύει να εξελιχθεί σε φιάσκο ένα εγχείρημα στο οποίο η ηγεσία έχει επενδύσει πολλά.

Σε δηλώσεις του ο πρώην υπουργός και βουλευτής Χανίων Χρ. Μαρκογιαννάκης (φωτό) έκανε λόγο για «διαπλοκή» και για ισχυρούς οικονομικούς παράγοντες που «αγοράζουν αδιακρίτως ταυτότητες για πληρωμή καρτών, χωρίς καμία γνώση ή συμμετοχή των κατόχων τους στη διαδικασία» των εκλογών. Σκοπός προφανώς των οικονομικών παραγόντων η στήριξη συγκεκριμένων υποψηφίων τόσο για τη ΝΟΔΕ όσο και για τις τοπικές οργανώσεις.

Με βαρύτατες καταγγελίες, που αγγίζουν ακόμη και στενούς συνεργάτες του Κυρ. Μητσοτάκη (Θ. Νέζης), απέσυρε την υποψηφιότητά του για την προεδρία της ΝΟΔΕ Β’ Πειραιά ο Στ. Μέλλος. Ανέφερε δε ότι στις εκλογές δεν θα ψηφίσουν μόνο μέλη του κόμματος αλλά «κάθε καρυδιάς καρύδι, αγνώστου πολιτικής ταυτότητας και προέλευσης», που κάποιοι πλήρωσαν την εγγραφή τους στους καταλόγους. Στην ίδια ΝΟΔΕ η Λ. Λισμάνη απέσυρε την υποψηφιότητά της για το ΔΣ, καταγγέλλοντας ίντριγκες και υπόγειες διαδρομές.

Για «σκοτεινές μεθοδεύσεις και παλαιοκομματισμούς» μίλησε ο Ηλ. Κράνης, αποσύροντας την υποψηφιότητά του για την Τοπική Οργάνωση Νίκαιας – Ρέντη. Στην Κορινθία ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΟΔΕ Χρ. Κορδώσης αποκάλυψε ότι πρόσωπο που διεκδικεί κομματικό αξίωμα στις εκλογές για το Επιμελητήριο ήταν υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ακόμη μεγαλύτερο το αλαλούμ στη Γλυφάδα, όπου με απόφαση της Πειραιώς αποκλείσθηκαν οι Γ. Τζούβελης και Ν. Παπάζογλου, ούτως ώστε μοναδικός υποψήφιος να είναι ο Π. Σκαλτσάς. Εκτός εκλογών στην Τοπική Αγίας Παρασκευής έθεσε εαυτόν η Μαρία Βε, καταγγέλλοντας παλαιοκομματικές πρακτικές που ως στόχο έχουν «την πολιτική επιβίωση κάποιων προσώπων που στα δύσκολα υπήρξαν απέναντι στην παράταξη».

Από την Πειραιώς προσπαθούν να υποβαθμίσουν την έκταση και τη σημασία των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν και εστιάζουν στον αριθμό όσων γράφτηκαν για να συμμετάσχουν στις εκλογές, αλλά ιδιαιτέρως στους νέους. Αν και με βάση τις καταγγελίες από ολόκληρη την επικράτεια αρκετοί εξ αυτών δηλώθηκαν με πρωτοβουλία άλλων (υποψηφίων, οικονομικών παραγόντων κ.ά.), που πιθανότατα πλήρωσαν και την εγγραφή (συνδρομή) των 12 ευρώ.


Σχολιάστε εδώ