Απέδειξε η κυρία Άνγκελα Μέρκελ ότι για τη Γερμανία το μόνο που μετράει είναι το χρήμα…

ΔΗΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ
Του
Μάκη Κουρή


…πάνω από συμμαχίες και συμμετοχή σε κοινούς Οργανισμούς, με πρώτο, και μάλιστα κυρίαρχο, την Ευρωπαϊκή Ένωση. Πάνω απ’ όλα έχουν το «εν τη παλάμη και ούτω βοήσομεν». Έτρεξαν να ενισχύσουν την Τουρκία του Ερντογάν με έξι γερμανικά υποβρύχια τελευταίας γενιάς. Τα οποία θα χρησιμοποιήσει εναντίον μας. Αυτή είναι η… Ενωμένη Ευρώπη. Ο καθένας από τους μεγάλους τη θέλει για την πάρτη του…

Μόλις δύο γραμμές είχε για το αύριο των νέων μας ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στο περιβόητο σχέδιό του «Αναπτυξιακή Στρατηγική για το μέλλον της Ελλάδος». Και έτρεξε στη Σόφια να ενημερώσει τους ευρωπαίους συναδέλφους του, ενώ στους κουτόφραγκους υπηκόους δεν είπε λέξη. Πολύ σωστά ο επικεφαλής του οικονομικού ρεπορτάζ του «Βήματος» Ζώης Τσώλης έγραψε στις «Αιχμές» του: «Μέσα σε δύο γραμμές δεν περιορίζονται, κύριε Τσακαλώτο, τα όνειρα και οι ελπίδες των νέων».

Τελικά, όταν και όποτε βγούμε από τα Μνημόνια, δεν θα έχει μείνει τίποτα ελληνικό. Που να ανήκει σε Έλληνες. Το λέω γιατί τις τελευταίες ημέρες έχει σημειωθεί ρωσική εισβολή στην Αθήνα. Ένας Ρώσος αγοράζει πολυκατοικίες στο κέντρο της Αθήνας. Επίσης, εισβολή έχουμε και από την Κίνα, με κινέζο επενδυτή να έχει αποκτήσει 100 διαμερίσματα στα Εξάρχεια – φαίνεται ότι δεν τον φοβίζουν οι μπαχαλάκηδες. Αλλά εισβολή έχουμε και από Ισραηλινούς, που έχουν πάρει μέχρι τώρα τρεις πολυκατοικίες.

Και πάμε παρακάτω. Το καμάρι της ιδιωτικής νοσοκομειακής περίθαλψης, το «Ερρίκος Ντυνάν», που ανήκει στην Τράπεζα Πειραιώς, διεκδικούν 60 επενδυτές, μεταξύ των οποίων Κινέζοι, Αμερικανοί και Βρετανοί.

Μπάτε, σκύλοι, αλέστε… Αυτή την εικόνα έδωσε το Χρηματιστήριο Αθηνών σε όλη την οικουμένη με την απάτη, την κομπίνα, όπως θέλετε πείτε την, της Folli Follie, την οποία ξεσκέπασε η αμερικανική επενδυτική εταιρεία QCM, που επιμένει να αμφισβητεί τα στοιχεία για τα σημεία πώλησης ανά τον κόσμο αλλά και την οικονομική της κατάσταση.


Σχολιάστε εδώ