Η «Πέμπτη Φάλαγγα»


Γράφει ο
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΕΟΝΤΑΡΙΤΗΣ


Σαν να μην έφθαναν όλες οι ασχημίες και οι προκλήσεις του Σουλτάνου Ερντογάν, προχώρησε και σε πρόκληση της ιστορικής μνήμης. Ο ενσυνείδητος αυτός παραχαράκτης της Ιστορίας βγήκε να δηλώσει στον προεκλογικό του όχλο ότι τη Σμύρνη το 1922 την έκαψε ο… Ελληνικός Στρατός! Είναι, αλήθεια, να απορεί κανείς μέχρι ποιου σημείου μπορεί να φθάσει το θράσος του αλαζόνα και κακόπιστου γείτονα. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος ορθώς του επεσήμανε ότι, για να μη χάνει τη σοβαρότητά του ως αρχηγός κράτους, καλό θα είναι να μετράει τα λόγια του.

Αλλά το ένστικτο του βαρβάρου –χαρακτηριστικό της φυλής του– έχει ξυπνήσει μέσα του και ονειρεύεται να γίνει νέος… Μωάμεθ! Θα μπορούσε, μάλιστα, ο Ερντογάν για να στηρίξει τους σουρεαλιστικούς ισχυρισμούς του να επικαλεσθεί και τα κείμενα διαφόρων «πανεπιστημιακών» Συριζαίων, όπως της ανεκδιήγητης Ρεπούση, που μας έλεγε ότι στη Σμύρνη δεν υπήρξε σφαγή αλλά… συνωστισμός στο λιμάνι! Να μην τα ξεχνάμε αυτά. Αλλά και ο Τσίπρας θεώρησε… «διπλωματική επιτυχία» την πρόσκληση στην Αθήνα του Σουλτάνου, που ήλθε εδώ με πονηρό σκοπό να δώσει «ρεσιτάλ» κυριάρχου στη Θράκη. Και οι σύγχρονοι «Τσέτες», συνεχιστές του δολοφόνου Κιορ Μπεχλιβάν, απήγαγαν τους δύο στρατιωτικούς μας προκειμένου να μας εκβιάσουν για να τους παραδώσουμε τους οκτώ δικούς τους.

Τώρα ο πρωθυπουργός μας βρίσκεται σε αδιέξοδο, διότι διατηρεί πλήρη άγνοια για τις μεθοδεύσεις των εξ Ανατολών κακόπιστων γειτόνων. Οι «διεθνιστικές» ανοησίες εκυριάρχησαν στο μυαλό του. Αντί από την πρώτη στιγμή να στείλει τους οκτώ στις Βρυξέλλες και να κανονίσουν εκείνοι το μέλλον με την Άγκυρα, τους κράτησε εδώ και τους προσέφερε άνετη φιλοξενία. Τώρα πληρώνει τους λαθεμένους χειρισμούς του. Τα τύμπανα του πολέμου ηχούν στο Αιγαίο. Καθημερινά ο Σουλτάνος κάνει λόγο για σύγκρουση με τους Έλληνες. Οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί λένε ότι και αν προχωρήσουν οι Τούρκοι σε αυθαιρεσίες δεν θα επιτρέψουν τον πόλεμο. Εμμέσως προστατεύουν την Τουρκία. Ο αμερικανός πρεσβευτής Πάιατ εδήλωσε ότι δεν αποκλείει κάποιο «θερμό επεισόδιο», αλλά δεν θέλει η Ουάσινγκτον σύγκρουση μεταξύ δύο μελών του ΝΑΤΟ. Αυτό είπε και ο διοικητής του ΝΑΤΟ, που κατά παγίαν τακτική ευνοεί την Τουρκία σε βάρος μας.

Η Ιστορία επαναλαμβάνεται. Διότι και το 1922 οι Ευρωπαίοι, για να καθησυχάσουν τον ελληνικό πληθυσμό, διέσπειραν τη φήμη ότι ο κεμαλικός στρατός δεν θα εισήρχετο στη Σμύρνη, αλλά θα σταματούσε στη Μαγνησία με την επέμβαση των ξένων δυνάμεων. Τα αποτελέσματα της αξιοπιστίας των τότε «εταίρων» τα είδαμε. Και όπως ο σφαγέας Νουρεντίν απήγαγε τον εθνομάρτυρα Μητροπολίτη Χρυσόστομο για να τον οδηγήσει στον Γολγοθά του μαρτυρίου του, έτσι και τώρα ο Ερντογάν απήγαγε τα δύο παιδιά μας για να ανέβουν τον δικό τους Γολγοθά.

Ο αιμοσταγής Νουρεντίν, επειδή ο μεγάλος εκείνος Ιεράρχης του Μικρασιατικού Ελληνισμού αρνήθηκε να προσευχηθεί υπέρ της νίκης του Τουρκικού Στρατού, τον παρέδωσε στον μανιασμένο όχλο κραυγάζοντας: «Να τον δικάσει ο τουρκικός λαός…»! Ο Ερντογάν δηλώνει ότι τους δύο στρατιωτικούς μας θα κρίνει η τουρκική «Δικαιοσύνη». Μια διατεταγμένη «Δικαιοσύνη». Και όπως τότε οι δήθεν «σύμμαχοι», Γάλλοι, Εγγλέζοι, Ιταλοί, παρακολουθούσαν απαθείς τη σφαγή του μικρασιατικού πληθυσμού, έτσι και σήμερα δεν αντιδρούν ουσιαστικά στις προκλήσεις των Τούρκων σε βάρος μας. Ας κάνουν –λένε– ό,τι θέλουν οι Τούρκοι, μόνο να μη γίνει πόλεμος!

Τόσο οι «εταίροι» των Βρυξελλών όσο και οι Αμερικανοί είναι πολύ ευχαριστημένοι –το ομολογούν οι ίδιοι– από τον Τσίπρα. Δεν θα μπορούσαν να βρουν πιο υπάκουο εκτελεστή των εντολών τους από τον… «αριστερό» Αλέξη, που ικανοποιεί όλες τους τις επιθυμίες προκειμένου να μη χάσει την πρωθυπουργία. Η στάση των Νατοϊκών και «εταίρων» θυμίζει την κυνική δήλωση του επικεφαλής των γάλλων πεζοναυτών το 1922 προς τους έλληνες αξιωματικούς: «Εάν νικήσετε τους Τούρκους και αυτοί μου ζητήσουν να τους καλύψω με τη σημαία της Γαλλικής Δημοκρατίας, έχω διαταγή να τους καλύψω. Εάν συμβεί το αντίθετο, εάν ηττηθείτε, είμαι, δυστυχώς, υποχρεωμένος να σας παραδώσω στους Τούρκους…»!

Το ίδιο πνεύμα με διάφορες παραλλαγές, σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα, επικρατεί στους «εταίρους», που έχουν βαλθεί να μας αφανίσουν ως έθνος με τα οικονομικά τους μέτρα. Με το ίδιο πρίσμα βλέπουν πάλι εμάς και τους Τούρκους. Η κυβέρνηση του Τσίπρα δεν αντιλαμβάνεται ότι ο πόλεμος έχει ΗΔΗ αρχίσει σε διπλωματικό επίπεδο. Δεν κατανοούν την τουρκική μεθοδολογία. Πρώτα ο διπλωματικός πόλεμος και εν συνεχεία ο στρατιωτικός. Ο αφορισμός του μεγάλου θεωρητικού της Φιλοσοφίας του Πολέμου, του Κλαούζεβιτς, ότι ο πόλεμος είναι συνέχιση της πολιτικής με άλλα μέσα, ολοκληρώνεται με τον αφορισμό ότι και η πολιτική είναι συνέχιση του πολέμου με άλλα μέσα.

Ο Αλέξης, όμως, αγνοεί και μια άλλη παράμετρο. Πού θα εκδηλωθεί το «θερμό επεισόδιο»; Σε νησιά. Οι δυνάμεις που θα βοηθήσουν την τουρκική επιθετικότητα βρίσκονται ΗΔΗ εκεί. Ποιες είναι αυτές οι δυνάμεις; Ο Ερντογάν σκοπίμως στέλνει συνεχώς ορδές μεταναστών – προσφύγων, που έχουν κατασκηνώσει σε νησιωτικούς χώρους και αποτελούν καρκίνωμα για την ελληνική κοινωνία. Σε δεδομένη στιγμή, όταν εκδηλωθεί η τουρκική επιθετικότητα, όλες αυτές οι μάζες θα κινηθούν εναντίον μας για να ενισχύσουν τους επιδρομείς πειρατές. Οι τούρκοι αξιωματούχοι το άφησαν να εννοηθεί πολλές φορές: «Θα σας πνίξουμε με τους πρόσφυγες που σας στέλνουμε…». Και γελούν σε βάρος μας διότι δεν καταλαβαίνουμε το νόημα των απειλών τους. Όλοι αυτοί που κατέπλευσαν στα νησιά μας κινούνται με το σκεπτικό ότι σε μια ελληνοτουρκική σύγκρουση θα γίνουν ξαφνικά κύριοι της καταστάσεως και καμία αστυνομική δύναμη δεν θα μπορέσει να τους ελέγξει. Θα υπονομεύσουν την ασφάλεια του έθνους. Θα λειτουργήσουν ως «Πέμπτη Φάλαγγα».

Η Ελλάδα αφήνεται από την κυβέρνηση στο έλεος των μουσουλμάνων. Πρέπει άμεσα να καταρτισθεί σχέδιο απελάσεως ΟΛΩΝ των λαθρομεταναστών – προσφύγων και στο εξής να απαγορευτεί η είσοδος στη χώρα μας τέτοιων ορδών. Κι ας λένε ό,τι θέλουν οι Βρυξέλλες. Η Βουλγαρία σκοπίμως απαγορεύει τη διέλευσή τους από τα δικά της σύνορα και τους προτρέπει να κατευθυνθούν στην Ελλάδα. Αυτό ακριβώς θέλει και η Τουρκία. Η Άγκυρα ποντάρει στο ξύπνημα του θρησκευτικού φανατισμού των μουσουλμάνων. Ο Τσίπρας και το κόμμα του, είναι τελείως ακατάλληλοι για να αντιληφθούν την τουρκική μεθοδολογία και τους κινδύνους που διαγράφονται καθαρά πλέον στον πολιτικό ορίζοντα. Νομίζουν ότι με υποχωρήσεις θα αποφύγουν «θερμά επεισόδια».

Ο Ναπολέων είχε επινοήσει τη θεωρία ότι ο πόλεμος δεν γίνεται εξαιτίας του επιτιθέμενου αλλά του… αμυνόμενου! Διότι, αν ο υφιστάμενος την επίθεση δεν αμυνθεί, αν παραδοθεί χωρίς αντίσταση, πόλεμος δεν γίνεται. Ο Λένιν, διαβάζοντας την περικοπή του Κλαούζεβιτς όπου αναλύεται η παράδοξη θεωρία του Ναπολέοντος, έγραψε δίπλα: «Χα, χα! Πνευματώδες!». Στη ναπολεόντεια θεωρία ποντάρει ο πρωθυπουργός μας για να αποφύγουμε «θερμό επεισόδιο». Του ταιριάζει ο καγχασμός του Λένιν. Ο Μουσταφά Κεμάλ, αυτός ο «γκρίζος λύκος», είχε πει κάποτε: «Σημαντικό είναι το εσωτερικό μέτωπο.

Αν αυτό δεν ελέγχεται, δεν μπορεί να γίνει τίποτε…». Εμείς, με τους μετανάστες στα νησιά, δεν θα μπορούμε να ελέγξουμε την κατάσταση στο εσωτερικό μέτωπο. Γι’ αυτό πρέπει να φύγουν χωρίς χρονοτριβή. Όποιος δεν βλέπει τις συνέπειες, εθελοτυφλεί.

Αλλά για τις τουρκικές θηριωδίες στη Μικρά Ασία και το τι έγινε το 1922 θα έπρεπε, εάν υπήρχε υπουργός Παιδείας με εθνική συνείδηση, να δώσει εντολή να μελετούν οι νέοι σε σχολεία και πανεπιστήμια σημαντικά βιβλία για εκείνη την περίοδο, όπως του αμερικανού προξένου Γ. Χόρτον, του δημοσιογράφου και ιστορικού συγγραφέα Χρήστου Αγγελομάτη («Χρονικόν Μεγάλης Τραγωδίας»), του Δημήτρη Ψαθά («Γη του Πόντου»), του Γιάννη Καψή («Χαμένες Πατρίδες») και πολλών άλλων. Αυτά τα αθάνατα έργα δίνουν την καλύτερη απάντηση στον παρανοϊκό παραχαράκτη της Ιστορίας, τον Σουλτάνο Ερντογάν, και στους ομοίους του…


Σχολιάστε εδώ