Η Γερμανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (DFB) επικρίνει τους διεθνείς της Mesut Özil και Ilkay Gündogan

Η Γερμανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (DFB) επικρίνει τους διεθνείς της Mesut Özil και Ilkay Gündogan

Η Γερμανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (DFB) επικρίνει τους διεθνείς της Mesut Özil και Ilkay Gündogan για την παρουσίαση φωτογραφιών με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οι δύο Γερμανοί παίχτες αλλά με Τουρκική καταγωγή φωτογραφήθηκαν με τον Ερντογάν σε εκδήλωση στο Λονδίνο. Οι Özil kai Gündogan παίχτες της Άρσεναλ και της Μάντσεστερ Σίτι αντίστοιχα του δώρισαν μπλούζες με τις υπογραφές τους όπως αναφέρει το ΒΒC.

Και οι δύο παίκτες προετοιμάζονται για το Παγκόσμιο Κύπελλο του επόμενου μήνα στη Ρωσία, όπου η Γερμανία συμμετέχει με την Εθνική ομάδα της σε αντίθεση με την μη συμμετοχή της Εθνική Τουρκίας.

Ο Gündogan γράφοντας: “Για τον τιμημένο Πρόεδρό μου, με μεγάλη σεβασμό” βοηθά την εκλογική εκστρατεία του Ρ.Τ. Ερντογάν όπως κατά το BBC επεσήμαναν πολλοί Γερμανοί πολιτικοί όπου kai επέκριναν την κίνηση αυτή αμφισβητώντας την “πίστη” τους στις γερμανικές δημοκρατικές αξίες.

Ο πρόεδρος της DFB, Reinhard Grindel, δήλωσε: “Το ποδόσφαιρο και το DFB υπερασπίζονται αξίες που δεν τηρούνται επαρκώς από τον κ. Erdogan. “Γι ‘αυτό δεν είναι καλό που οι διεθνείς παίκτες μας αφήνουν τον εαυτό τους να χειραγωγηθεί για την εκλογική του εκστρατεία. Με αυτόν τον τρόπο, οι παίκτες μας σίγουρα δεν βοήθησαν το έργο της DFB…”

Ενώ και ο διευθυντής του DFB, Oliver Bierhoff, δήλωσε: “Κανείς από αυτούς δεν γνώριζε τη συμβολική αξία αυτής της φωτογραφίας, αλλά είναι σαφές ότι δεν είναι σωστό και θα τους μιλήσουμε γι ‘αυτό”.

ΠΗΓΗ: ΒΒC
Φωτο: ΒΒC/EPA


Σχολιάστε εδώ