Η Μέρκελ τον εξοπλίζει με 6 επιθετικά υποβρύχια!

Η Μέρκελ τον εξοπλίζει με 6 επιθετικά υποβρύχια!

«Οι γερμανικοί περιορισμοί για την εξαγωγή όπλων προς την Τουρκία δεν αφορούν τα υποβρύχια»

Με την παραπάτω “αφοπλιστική”… απάντηση σε επερώτηση του κόμματος «Η Αριστερά», η γερμανική κυβέρνηση “κάλυψε” την πώληση 6 επιθετικών υποβρυχίων προς τον Ερντογάν μετά από την μεγάλη μείωση των εξαγωγών όπλων από την Τουρκία και το πραξικόπημα του 2016 και την αυταρχική πολιτική που ακολουθεί έκτοτε ο Τούρκος πρόεδρος. Να σημειώσουμε σε αυτό το σημείο πως στη συμφωνία για το σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού Χριστιανοδημοκρατών και Σοσιαλδημοκρατών αναφέρεται ρητά ότι η νέα κυβέρνηση δεν προτίθεται να εξάγει όπλα σε περιοχές όπου μαίνονται κρίσεις…

Σημασία χρειάζεται να δωθεί και στις δηλώσεις της αναπληρώτριας επικεφαλής της Κ.Ο. του κόμματος της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke), Σεβίμ Ντάγκντελεν η οποία με έμφαση δήλωσε:


 «πρόκειται για καταδιωκτικά υποβρύχια, επιθετικό όπλο για την εξυπηρέτηση της τουρκικής επιθετικής πολιτικής στη Μεσόγειο.  Είναι προφανές ότι η Τουρκία σχεδιάζει να ενεργοποιήσει αυτά τα επιθετικά όπλα, παραβιάζοντας το Διεθνές Δίκαιο, εναντίον της Ελλάδας ή και της Κύπρου».


Σύμφωνα με το dw.com, με γραπτή απάντηση του γερμανικού υπουργείου Οικονομίας σε επερώτηση του κόμματος «Η Αριστερά» (Die Linke), ξεκαθαρίζει πως οι περιορισμοί στην εξαγωγή όπλων δεν αφορούν την εξαγωγή υποβρυχίων. Στη συνέχεια το άρθρο αναφέρει πως το πρώτο τρίμηνο του 2017 το αρμόδιο γερμανικό υπουργείο Οικονομίας είχε εγκρίνει την εξαγωγή εξοπλισμών ύψους 22 εκατομ. ευρώ, φέτος χορήγησε στο ίδιο χρονικό διάστημα άδειες μόνο για 9 εκατομ. ευρώ. Εκτός αυτού το Βερολίνο απέρριψε αίτημα της Άγκυρας για αναβάθμιση των γερμανικής παραγωγής Leopard ΙΙ μετά την εισβολή του τουρκικού στρατού στη Συρία με αυτού του τύπου τεθωρακισμένων.

Έκταση έδωσε και το ARD/ tageschau.de. το οποίο εκφράζοντας την έκπληξή του για τη χρονική συγκυρία της κίνησης αυτής, κάνει λόγο για «έξι υποβρύχια (συμπληρώνουμε πως τα υποβρύχια ανήκουν στην κλάση 214) προς το τουρκικό πολεμικό ναυτικό» από την γερμανική εταιρεία Thyssen Krupp Marine Systems (TKMS) και συνεχίζει, «σύμφωνα με τους ειδικούς, η Τουρκία καταστρατηγεί το Διεθνές Δίκαιο. Παρά ταύτα, επιτρέπεται στην Thyssen Krupp η πώληση υποβρυχίων προς την Άγκυρα».

Και η εφημερίδα ΖΕΙΤ στην ιστοσελίδα της αναφέρει πως «Μετά την εισβολή των τουρκικών στρατιωτικών μονάδων στη Συρία στις αρχές του 2018, η γερμανική κυβέρνηση ανέστειλε τις εξαγωγές τεθωρακισμένων στην Τουρκία, ωστόσο η σύμβαση για τα καταδιωκτικά υποβρύχια προχωρά μια χαρά» όπου  και υπενθυμίζεται ο εμβολισμός ελληνικού περιπολικού σκάφους του λιμενικού από πλοίο της τουρκικής ακτοφυλακής.

Με πληροφορίες και απο το ert.gr


Σχολιάστε εδώ