Κι άλλο χαστούκι εισέπραξε η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας

Κι άλλο χαστούκι εισέπραξε η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας

ΔΗΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ
Του
Μάκη Κουρή


Καλό σας μήνα…

Αντισυνταγματικές και αντίθετες με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου κρίθηκαν κατά πλειοψηφία οι αλλαγές που έγιναν στη διδασκαλία των Θρησκευτικών στο λύκειο, με προεδρεύοντα τον πρόεδρο του ΣτΕ Νίκο Σακελλαρίου και εισηγητή τον σύμβουλο Ευθύμιο Αντωνόπουλο.

Να θυμίσουμε ότι πριν από λίγο καιρό το ΣτΕ είχε κρίνει αντισυνταγματικές τις αλλαγές στα Θρησκευτικά για το δημοτικό και το γυμνάσιο.

Τα καταφέραμε πάλι να γίνουμε ρεζίλι διεθνώς. Η UNICEF πέταξε έξω την Ελλάδα για όργιο κακοδιαχείρισης, μετά από έρευνα που διατάχθηκε. Διαπιστώθηκαν υπέρογκοι μισθοί, προσλήψεις συγγενών και φίλων, μη λειτουργία της Επιτροπής Προμηθειών κ.λπ. κ.λπ. κ.λπ.

Κι άλλο… χρυσό μετάλλιο πήρε η χώρα μας. Την πρώτη θέση κατέκτησε στο σύνολο της Ευρωζώνης σε αυξήσεις φόρων και εισφορών στη μέση οικογένεια, σύμφωνα με έκθεση του ΟΟΣΑ. Το σύνολο των βαρών φτάνει στο 40,8%!

Στο ένα δισεκατομμύριο ευρώ ανέρχονται οι οφειλές των ασφαλιστικών ταμείων από τη μη πληρωμή 213.000 συντάξεων και εφάπαξ. Κατά τα άλλα, βγάλαμε πλεόνασμα 4%!
Λιγοστεύουμε…

Έφυγε την εβδομάδα που πέρασε ένας πραγματικός άνθρωπος, που τίμησε τη γη που τον γέννησε, αφήνο­ντας ζηλευτά αποτυπώματα σε κάθε βήμα του, και η αποχώρησή του κόστισε. Ο Άγγελος Δεληβορριάς άφησε την ταυτότητά του, που τα λέει όλα: «Είμαι ελληνομανής». Θα ήταν η καλύτερη κληρονομιά για τον καθένα μας.


Σχολιάστε εδώ