«Γεφύρι της Άρτας» το Δικαστικό Μέγαρο!

«Γεφύρι της Άρτας» το Δικαστικό Μέγαρο!

Σε… Γεφύρι της Άρτας φαίνεται πως εξελίσσεται το θέμα του Δικαστικού Μεγάρου Πειραιά, αφού νέα προσκόμματα βάζει η κυβέρνηση, ενώ ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ δίνει συγχαρητήρια στο αρμόδιο υπουργείο για την… ταχύτατη αντίδρασή του και τις γρήγορες ενέργειές του και την ίδια ώρα καταγγέλλει τον δήμο για… αδικαιολόγητη κωλυσιεργία!

Το θέατρο του παραλόγου που διαδραματίζεται ανέλυσε κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της περασμένης Δευτέρας ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης, ο οποίος αποκάλυψε όσα συγκλονιστικά συνέβησαν επί του θέματος μέχρι σήμερα. Όπως είπε ο δήμαρχος, στις 26 Μαρτίου οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στον Πειραιά και άλλοι συνάδελφοί τους από διάφορες περιοχές κατέθεσαν επερώτηση στον υπουργό Δικαιοσύνης με την οποίαν τον ρωτούσαν: 1) Γιατί δεν εντάσσεται το έργο στον δημόσιο προϋπολογισμό για να διασφαλισθεί η ομαλή χρηματοδότησή του; 2) Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου; 3) Ποιος φορέας θα αναλάβει την επίβλεψη και την υλοποίησή του;

Στις 11 Απριλίου το ΤΑΧΔΙΚ έκανε αρχικά αποδεκτή την παραχώρηση του κτιρίου της πρώην Ραλλείου από τον δήμο για 49 χρόνια προκειμένου να διαμορφωθεί σε Δικαστικό Μέγαρο. Την περασμένη εβδομάδα ο αρμόδιος υπουργός απάντησε στην επερώτηση των βουλευτών, αναφέροντας πως το ΤΑΧΔΙΚ πήρε απόφαση να κάνει δεκτή αρχικά την παραχώρηση του κτιρίου της πρώην Ραλλείου από τον Δήμο Πειραιά. Δηλαδή, στα τρία ερωτήματα που είχαν τεθεί δεν απάντησε τίποτα!

Την επομένη ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του θριαμβολογούσε και κατάγγειλε τον Δήμο ότι καθυστερεί σκόπιμα το έργο γιατί δεν έχει λύσει το θέμα με τις θέσεις στάθμευσης! Τέτοια διαστρέβλωση της πραγματικότητας δεν μπορούσε να τη φαντασθεί, είπε ο Δήμαρχος. Επί τρία χρόνια έχει παραχωρήσει το κτίριο, μόλις προχθές η κυβέρνηση αποδέχθηκε την παραχώρηση, αλλά φταίει ο δήμος γιατί δεν κανόνισε τις θέσεις πάρκινγκ! «Από πότε ο δήμος είναι υπεύθυνος να διασφαλίσει θέσεις στάθμευσης;», διερωτήθηκε ο δήμαρχος. Ο δήμος παραχώρησε το καλύτερο ακίνητό του για Δικαστικό Μέγαρο, που διαθέτει δύο υπόγεια πάρκινγκ.

Η επικεφαλής του συνδυασμού «Λιμάνι της Αγωνίας – η πόλη μας», που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, Μαρία Σταθάκη, ομολόγησε ότι οι απαντήσεις του υπουργού Δικαιοσύνης δεν ήταν επαρκείς, αλλά ζήτησε από τον δήμαρχο να πάρει θέση το δημοτικό συμβούλιο σε δύο θέματα που έχει θέσει ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης, από πότε θα αρχίσουν να… τρέχουν τα 49 χρόνια της παραχώρησης και τι θα γίνει όταν περάσουν τα 49 χρόνια!

Ο Γ. Μώραλης απάντησε πως αν δεν γνωρίζει ότι υπάρχουν τα λεφτά για να γίνει το έργο κι αν δεν έχει κάποιο χρονοδιάγραμμα υλοποίησής του δεν μπορεί να πει από πότε θα αρχίσουν να μετράνε τα 49 χρόνια.

Ο σύμβουλος του συνδυασμού «Λαϊκή Συσπείρωση» (ΚΚΕ) Ηλίας Σαλπέας είπε πως το έργο δεν μπορεί να γίνει, αλλά δεν παίρνει κανένας την ευθύνη για να πει ότι δεν γίνεται. Η πόλη θα αδικηθεί αν γίνουν εκεί δικαστήρια, υποστήριξε και ζήτησε άμεσα να απεμπλακεί ο δήμος από την ιστορία αυτή.

Ο πρόεδρος της ΔΗΡΑΠ Τάκης Αβραμίδης είπε ότι καλαμπούρι παρατράβηξε και πρέπει ο δήμος να ανακαλέσει την παραχώρηση γιατί η κυβέρνηση δεν θέλει να κάνει το έργο. «Το ΤΑΧΔΙΚ έχει ένα σωρό λεφτά», είπε, «τι έγιναν;». Το κτίριο αυτό αξίζει πάνω από 200 εκατ. ευρώ, είναι το καλύτερο φιλέτο στον Πειραιά και τρία χρόνια μας κοροϊδεύουν. Πρέπει να τελειώνουμε μια για πάντα μ’ αυτό το θέμα…


Σχολιάστε εδώ