Λιμένος Ηρακλείου: H Τεχνική Προστασίας Περιβάλλοντος (EPE SA) μειοδότρια για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων πλοίων

Λιμένος Ηρακλείου: H Τεχνική Προστασίας Περιβάλλοντος (EPE SA) μειοδότρια για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων πλοίων

Σε συνέχεια του ανοικτού ηλεκτρονικού δημόσιου διεθνούς διαγωνισμού για την «Παροχή υπηρεσιών ευκολιών υποδοχής στέρεων αποβλήτων και κατάλοιπων φορτίων των πλοίων που προσεγγίζουν τη θαλάσσια περιοχή αρμοδιότητας ΟΛΗ ΑΕ», το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου ΑΕ κατακύρωσε στην Ένωση Εταιρειών EPE SA – ΑΡΣΗ ΑΕ στην οποία η Τεχνική Προστασίας Περιβάλλοντος ΑΕ (EPE SA) συμμετείχε ως επικεφαλής του σχήματος.

Συγκεκριμένα, μετά από δωδεκάμηνης διάρκειας διαγωνισμό και την ανάπτυξη έντονου ανταγωνισμού μεταξύ των συμμετεχόντων, η Ένωση Εταιρειών EPE SA – ΑΡΣΗ ΑΕ προσέφερε την πλέον ελκυστική οικονομική προσφορά με σημαντικά μεγαλύτερο ποσοστό έκπτωσης που φθάνει το 51%, εξασφαλίζοντας σημαντικά οφέλη για τον Λιμένα του Ηρακλείου.

Παράλληλα, βάσει των σχετικών στοιχείων, εκτιμάται ότι η μείωση των τιμών θα καταστήσει το λιμάνι του Ηρακλείου πιο ανταγωνιστικό, με αντίστοιχη αλματώδη άνοδο στον κύκλο εργασιών του τόσο από την αύξηση των προσεγγίσεων  των  πλοίων όσο και από  πιθανή  αλλαγή λιμένα παράδοσης των αποβλήτων από τους τακτικούς χρήστες (ακτοπλοΐα, κρουαζιέρα κλπ), όπως σημειώνει και η σχετική απόφαση του ΟΛΗ.

Η Τεχνική Προστασίας Περιβάλλοντος (EPE SA) έχοντας στο ενεργητικό της πλέον των 40 ετών εμπειρία στη διαχείριση περισσότερων από 2.000 έργων περιβαλλοντικής προστασίας ανά τον κόσμο, αποτελεί μια από τις πιο αναγνωρισμένες και επιτυχημένες εταιρείες του κλάδου παγκοσμίως. Η δέσμευσή της στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, η εφαρμογή σύγχρονων και πρωτοποριακών μεθόδων καθώς και το εξειδικευμένο προσωπικό της εταιρείας αποτελούν την αιχμή του δόρατος της Τεχνικής Προστασίας Περιβάλλοντος για την επιτυχή διαχείριση ακόμη και των πιο απαιτητικών έργων.

Ο Port Reception Facilities Manager της EPE SA, κ. Μπαθρέλλος Λάμπρος, δήλωσε σχετικά: «Στην Τεχνική Προστασίας Περιβάλλοντος είμαστε υπερήφανοι για την εμπιστοσύνη του ΟΛΗ προς την εταιρεία μας καθώς το έργο που αναλαμβάνουμε είναι αρκετά κομβικό. Πρόκειται για ένα λιμάνι με μεγάλη σημασία για τον τουρισμό και την καθημερινή επιχειρηματική αλλά και κοινωνική δραστηριότητα της Κρήτης. Με κεντρικό γνώμονα τις βέλτιστες πρακτικές που ήδη εφαρμόζουμε διεθνώς, το πολύπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό μας, καθώς και τη δέσμευσή μας για ουσιαστική περιβαλλοντική μέριμνα ως προς το τελικό αποτέλεσμα, συνεχίζουμε και εντείνουμε τις προσπάθειές μας».


Σχολιάστε εδώ