Και μετά πώς να μη χαίρεται ο Ερντογάν…

Και μετά πώς να μη χαίρεται ο Ερντογάν…

Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Ιλίου την περασμένη Τέταρτη, με οργανωτή τον ΣΥΡΙΖΑ Ιλίου, είχε θέμα «Η Ελλάδα στο σταυροδρόμι των κρίσιμων διεθνών προκλήσεων». Θα ανέμενε κανείς το πάνελ να αποτελείται κυρίως από βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, καθηγητές και ειδικούς που θα ανέλυαν τα θέματα της επικαιρότητας και τις πραγματικές απειλές και προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα μας.

Κι όμως στο πάνελ ήταν οι βουλευτές Σία Αναγνωστοπούλου, Μουσταφά Μουσταφά, Αϊχάν Καραγιουσούφ και Χουσεΐν Ζεϊμπέκ. Ήταν προφανές ότι η συζήτηση ήταν στραμμένη προς άλλη κατεύθυνση και έγινε στο Ίλιον -και όχι στη Θράκη- απλώς για να καταγραφούν οι απόψεις και οι θέσεις, χωρίς να προκληθεί η αναμπουμπούλα που θα προκαλούσε μια τέτοια εκδήλωση στη Θράκη.

Μάθαμε λοιπόν ότι ακούστηκαν «σημεία και τέρατα» στην εκδήλωση.

Με το επιχείρημα της «αριστεροσύνης» υποστηρίχθηκε ότι υπάρχει δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού στη μειονότητα, κάτι που φυσικά είναι ο εύσχημος τρόπος για τον συλλογικό αυτοπροσδιορισμό της μειονότητας ως «τουρκικής», όπως ακριβώς υποστηρίζει η Άγκυρα. Και φυσικά με χαρά κάποια από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στη Θράκη, που είναι με την πλευρά των συνοδοιπόρων του προξενείου και όχι των απλών μουσουλμάνων ελλήνων πολιτών, έσπευσαν να υποστηρίξουν αυτήν τη θέση και να υπερθεματίσουν, όταν λέχθηκε ότι η μητρική γλώσσα είναι η τουρκική και συνεπώς αυτό θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη για τις διάφορες λειτουργίες και υπηρεσίες στη Θράκη.

Όσο για τον τρόπο που θα πολιτευθεί αυτό το σύστημα το επόμενο διάστημα στη Θράκη, δόθηκε στίγμα με τον (κομματικό) εξοστρακισμό όσων ξεφεύγουν από τον άμεσο έλεγχο, εξ ου και η προσπάθεια στιγματισμού προσώπων, όπως η Ρομά ακτιβίστρια από τον οικισμό Δροσερό της Ξάνθης Σα­μπιχά Σουλεϊμάνογλου.

Κανείς, όπως φαίνεται, δεν θέλει στον περίγυρό του πρόσωπα που μπορεί να τον φέρουν σε σύγκρουση με τον τούρκο γενικό πρόξενο…
Θα είχε πάντως ενδιαφέρον να μαθαίναμε και τα υπόλοιπα που ειπώθηκαν σε αυτήν την παράξενη εκδήλωση…

To Παγκόσμιο Συνέδριο Μουσουλμανικών Μειονοτήτων έγινε με τιμές στο Ανάκτορο του Ντολμά Μπαχτσέ στην Κωνσταντινούπολη, υπό την αιγίδα του Ερντογάν, ο οποίος ήταν και ο βασικός ομιλητής. Δεν βρήκαμε την αναλυτική λίστα των συμμετεχόντων, αλλά, πάντως, στην αναμνηστική φωτογραφία των επισήμων είδαμε να πλαισιώνουν τον Ταγίπ Ερντογάν και τον Μπιναλί Γιλντιρίμ, μπροστά από όλους τους άλλους μάλιστα, οι ψευδομουφτήδες της Κομοτηνής και της Ξάνθης…

exofrenikos@hotmail.com


Σχολιάστε εδώ