Διευκρινίσεις από Καμμένο και Τζανακόπουλο για τις γαλλικές φρεγάτες-Επίθεση Μητσοτάκη (video)

Διευκρινίσεις από Καμμένο και Τζανακόπουλο για τις γαλλικές φρεγάτες-Επίθεση Μητσοτάκη (video)

Σε διευκρινίσεις για το θέμα με τις δυο γαλλικές φρεγάτες προχώρησαν σήμερα ο υπουργός Άμυνας και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ενώ συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση.

Όπως είπαν οι συζητήσεις με τη γαλλική κυβέρνηση είναι διερευνητικές, σε ένα πλαίσιο πιθανής συνεργασίας των δυο χωρών και με βάση ένα πρόγραμμα κατασκευής φρεγατών σε ελληνικά ναυπηγεία. Ο κ. Τζανακόπουλος υποστήριξε ότι δεν υπάρχει κανένα ρήγμα στις σχέσεις των κ.κ. Καμμένου και Κουβέλη, ενώ σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης που χαρακτήρισε την υπόθεση φιάσκο και κατηγόρησε την κυβέρνηση για ερασιτεχνισμό.

«Σε υψηλότατο επίπεδο, μεταξύ Τσίπρα και Μακρόν, εξετάστηκε η πιθανότητα αξιοποίησης των 8 δισεκατομμύριων, που προέρχονται από τα υπερκέρδη των ελληνικών ομολόγων, και μέρος των οποίων οφείλει να επιστρέψει και η Γαλλία στην Ελλάδα, να χρησιμοποιηθεί, προκειμένου να υπάρξει συνέργεια για την κατασκευή φρεγατών στη χώρα μας. Αυτή ήταν και η μόνη διαπραγμάτευση που αφορά τις φρεγάτες. Σε αυτή τη συνομιλία, ο Πρόεδρος Μακρόν φάνηκε θετικός απέναντι στον πρωθυπουργό γενικότερα για ενίσχυση της πατρίδας μας και των συνεργειών που μπορούν να υπάρξουν στην αμυντική μας βιομηχανία» είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

 

«Φιάσκο» χαρακτήρισε το θέμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και κατηγόρησε την κυβέρνηση για ανεπάρκεια και ερασιτεχνισμό.

Επίθεση στην κυβέρνηση για το θέμα της μίσθωσης των γαλλικών φρεγατών εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στη Βουλή.

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση για ασυνεννοησία και πολυγλωσσία που τραυματίζει το κύρος της χώρας: «Είναι πρωτοφανές για ένα τόσο ευαίσθητο θέμα να λέει άλλα πράγματα ο κ. Τσίπρας, άλλα ο κ. Καμμένος και άλλα ο κ. Κουβέλης […] Δεν πιστεύω ότι ο κ. Τσίπρας στη συνομιλία του με τον κ. Μακρόν χάθηκε στη μετάφραση […] Θα πρέπει να καταλάβουν ότι η εξωτερική πολιτική και ο χώρος της άμυνας δεν προσφέρεται για παιχνίδια. Απειλείται το κύρος της χώρας από την ανεπάρκεια της κυβέρνησης. Με το γαϊτανάκι με τις φρεγάτες δοκιμάζετε τις σχέσεις με τους συμμάχους στο εξωτερικό και τραυματίζετε το αίσθημα ασφάλειας στο εσωτερικό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ


Σχολιάστε εδώ