“Ναυάγησαν” οι γαλλικές φρεγάτες προτού πλεύσουν στο Αιγαίο; Τι λέει ο γαλλικός Τύπος

“Ναυάγησαν” οι γαλλικές φρεγάτες προτού πλεύσουν στο Αιγαίο; Τι λέει ο γαλλικός Τύπος

Το εξειδικευμένο σε θέματα Άμυνας περιοδικό Mer et Marine, σύμφωνα με το hellasjournal.com,  αναφέρει πως η Γαλλία δεν θα δώσει τις φρεγάτεςγια λόγους επιχειρησιακών αναγκών επικαλείται το γαλλικό πολεμικό ναυτικό.

Η υπουργός Άμυνας της Γαλλίας, Φλωράνς Παρί, σε δηλώσεις της, κομψά… παραπέμποντας απλά σε συζητήσεις μεταξύ των δύο κρατών.
Μάλιστα οι συντάκτες του κειμένου επικαλούνται πηγή στο Παρίσι, που δήλωσε: «Δεν τίθεται θέμα να δοθούν στην Ελλάδα δύο FREMM, αυτή η δήλωση είναι εντελώς αβάσιμη». Επιχειρώντας να ερμηνεύσουν τις ελληνικές δηλώσεις οι Γάλλοι αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Οι ελληνικές δηλώσεις φαίνεται να αποτελούν μέρος μιας ανανεωμένης έντασης με την Τουρκία.
Επομένως, το ελληνικό ναυτικό θα ήθελε να έχει νέες μονάδες το συντομότερο δυνατό».
Το Γαλλικό περιοδικό πάντως δεν κλείνει εντελώς την υπόθεση της ελληνογαλλικής συνεργασίας και αναφέρει πως η ανάγκη της Ελλάδας για μεγαλύτερης δυνατότητες του Πολεμικού Ναυτικού σε αεράμυνα και ανθυποβρυχιακό πόλεμο θα στρέψουν το ενδιαφέρον στις φρεγάτες τύπου Belharra, για την αγορά των οποίων οι συζητήσεις βρίσκονται ακόμη σε πρώιμο στάδιο.

Να σημειώσουμε πως στην χθεσινή συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, και την ανακοίνωση που εξέδωσε το Μέγαρο Μαξίμου μετά , γνωστοποιώντας τα όσα συζητήθηκαν, δεν υπήρξε καμία αναφορά στις γαλλικές φρεγάτες.

Με πληροφοφορίες και απο hellasjournal.com


Σχολιάστε εδώ