Αρχηγό αναζητεί η Λίγκα του Βορρά

Αρχηγό αναζητεί η Λίγκα του Βορρά

Μετά το ΟΧΙ του Τζιτζικώστα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι διεργασίες για τη δημιουργία κόμματος στη Βόρεια Ελλάδα, της λεγόμενης «Λίγκας του Βορρά». Διεργασίες στις οποίες μετέχουν ενεργά στελέχη κομμάτων, οικονομικοί παράγοντες, μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας αλλά και απλοί πολίτες.

Λέγεται δε ότι έχει την υποστήριξη ηθική και υλική από γνωστό επιχειρηματία που δραστηριοποιείται ποικιλοτρόπως στη Βόρεια Ελλάδα. Μάλιστα, ακούγεται το όνομα του Σαββίδη. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ιθύνοντες της προσπάθειας βρίσκονται σε αναζήτηση προσώπου που θα τεθεί επικεφαλής, που θα πληροί τα αναγκαία χαρακτηριστικά, θα έχει αναγνωρισιμότητα και ξεκάθαρες ιδέες για τα εθνικά θέματα. Ο Απ. Τζιτζικώστας απέρριψε και μάλιστα κατηγορηματικά τη σχετική πρόταση.

Το όλο εγχείρημα έχει εθνικά χαρακτηριστικά, καθώς οι διαπραγματεύσεις με τα Σκόπια έχουν μπει στην τελική ευθεία, με την κυβέρνηση έτοιμη (πρόθυμη) να εκχωρήσει το όνομα της Μακεδονίας. Κάτι που έχει προκαλέσει την οργή του κόσμου στη Βόρεια Ελλάδα, γεγονός που φάνηκε στο μεγάλο συλλαλητήριο που οργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Έχει όμως και … αθλητικά χαρακτηριστικά η υπόθεση, με δεδομένα όσα έχουν συμβεί ή πρόκειται να συμβούν με την ποδοσφαιρική ομάδα του ΠΑΟΚ, όπου μεταξύ των οπαδών του, αλλά όχι μόνον, υπάρχει εμπεδωμένη η άποψη ότι αδικείται βάσει σχεδίου (όπως όλα τα προηγούμενα πολλά χρόνια), προς όφελος των συλλόγων της Αθήνας.

Οι διεργασίες για την ίδρυση νέου κόμματος με βάση τη Θεσσαλονίκη βρίσκουν πρόσφορο έδαφος, με δεδομένη την πάγια θέση των κατοίκων της Θεσσαλονίκης αλλά και ευρύτερα της Βόρειας Ελλάδας ότι «αδικούνται» σε όλα τα επίπεδα από το «αθηνοκεντρικό» κράτος.

Το κλίμα αυτό αποτυπώνεται στα αποτελέσματα της έρευνας που διενήργησε η εταιρεία Pulse (για τον ΣKAΪ), όπου το 69% των ερωτηθέντων στη Βόρεια Ελλάδα απάντησε ότι είναι δικαιολογημένα τα παράπονα για το αθηνοκεντρικά δομημένο κράτος. Εξίσου υψηλό είναι το ποσοστό και στις απαντήσεις των κατοίκων της Αθήνας και της Αττικής.


Σχολιάστε εδώ