Αγωνία στη ΝΔ  για το τι θα κάνει η Φώφη

Αγωνία στη ΝΔ για το τι θα κάνει η Φώφη

Μικρό καλάθι… κρατούν στη Νέα Δημοκρατία σε σχέση με το Κίνημα Αλλαγής, «διαβάζοντας» πιο προσεκτικά τις τελευταίες εξελίξεις, αλλά κυρίως τις διεργασίες που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη στο παρασκήνιο. Κι αυτό διότι συνυπάρχουν ετερόκλητες δυνάμεις αλλά και γιατί υπάρχει πλεονασμός προσωπικών φιλοδοξιών.

Στο επιτελείο του Κυρ. Μητσοτάκη θεωρούν πολύ πιθανή μια απόσχιση πριν από τις εκλογές και δείχνουν προς την πλευρά του Στ. Θεοδωράκη, για τον οποίο λένε ότι τελευταία έχει έρθει πιο κοντά στην κυβέρνηση.


Περιμένουν απο την πλευρά του Στ. Θεοδωράκη μια πιθανή απόσχιση πριν από τις εκλογές


Διαπιστώνουν ότι έχει ρίξει αισθητά τους τόνους της κριτικής του και συνδέουν τη στάση του αυτή με τις φιλοδοξίες του να μεταπηδήσει στον Δήμο Αθηναίων με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ίδιος το διαψεύδει, αλλά στην Πειραιώς συνεχίζουν να αμφιβάλλουν…

Οι… ανησυχίες, όμως, της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας δεν περιορίζονται εκεί, πηγαίνουν και πέρα από τις εκλογές. Εκτιμούν ότι αν τεθεί ζήτημα κυβερνητικής συνεργασίας στο Κίνημα Αλλαγής, θα υπάρξει ένα σκληρό μπρα ντε φερ που μπορεί να οδηγήσει στη ρήξη, ακόμη ίσως και στη διάσπαση.

Στην περίπτωση αυτή, σημειώνουν συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη, η Φ. Γεννηματά θα βρεθεί σε Συμπληγάδες, ανάμεσα σε αυτούς που θα επιθυμούν συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία και σ’ αυτούς που θα αντιδρούν.

«Όποια επιλογή και να κάνει, θα έχει συνέπειες», υπογραμμίζουν. Θεωρούν, π.χ., εξαιρετικά απίθανο στελέχη προερχόμενα από το παλαιό ΠΑΣΟΚ ή προσκείμενα στον Γ. Παπανδρέου να συναινέσουν σε μια κυβερνητική συμπόρευση με τη Νέα Δημοκρατία. Από την άλλη βλέπουν το ίδιο απίθανο στελέχη όπως ο Β. Βενιζέλος, ο Ανδρ. Λοβέρδος, κ.ά., να μην αντιδράσουν σε περίπτωση που η απάντηση του Κινήματος Αλλαγής είναι αρνητική για συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία.

Όπως λένε από την Πειραιώς, μπορεί αυτήν τη στιγμή η Φ. Γεννηματά να δείχνει ότι λειτουργεί αυτόνομα και… αδέσμευτα, την κρίσιμη ώρα ωστόσο θα δεχτεί ασφυκτικές πιέσεις που πολύ δύσκολα δεν θα υποχωρήσει προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση.


Σχολιάστε εδώ