Ο διαγωνισμός δεν έλυσε τα προβλήματα στην κάλυψη των κενών στην καθαριότητα

Ο διαγωνισμός δεν έλυσε τα προβλήματα στην κάλυψη των κενών στην καθαριότητα

Όχι μόνο δεν έλυσε, αλλά, αντίθετα, πρόσθεσε προβλήματα στους δήμους του Πειραιά η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στον τομέα καθαριότητας μέσω ΑΣΕΠ, με την προκήρυξη του υπουργείου Εσωτερικών, που προέβλεπε την ένταξη περίπου 9.000 ατόμων στο μόνιμο προσωπικό των ΟΤΑ όλης της χώρας.

Με βάση τα αποτελέσματα, η προϋπηρεσία στον τομέα καθαριότητας ελάχιστα μέτρησε, οπότε εκείνοι που πήγαν να προσληφθούν ως εργάτες καθαριότητας μόνο σε αυτήν τη θέση δεν μπορούσαν να πάνε. Γιατί η προκήρυξη, δεν είχε κριτήριο υγείας, κάτι που σημαίνει ότι πολλοί από τους προσληφθέντες δεν θα μπορέσουν να απασχοληθούν στην καθαριότητα για λόγους υγείας!

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι σε έναν από τους δήμους του Πειραιά από τους 59 προσελθόντες να αναλάβουν εργασία στην καθαριότητα οι τέσσερις ήταν υπερβολικά παχύσαρκοι, οι επτά ήταν καρδιοπαθείς, οι δέκα με μειωμένο ωράριο λόγω ανήλικων τέκνων και οι τρεις με αναπνευστικά προβλήματα. Οι ανάγκες δηλαδή σε προσωπικό δεν καλύφθηκαν. Ποιος θα μαζεύει τα σκουπίδια;

Καταγγελίες κατά Βρεττάκου
Οι συμβασιούχοι πολλών δήμων, ανάμεσά τους και εκείνοι του Δήμου Δραπετσώνας – Κερατσινίου, που απολύθηκαν μετά τον διαγωνισμό μέσω ΑΣΕΠ, θεώρησαν εμπαιγμό την όλη διαδικασία, γιατί τους είχαν πει ότι θα πάρουν πολλά μόρια όσοι είχαν εμπειρία στην καθαριότητα και θα κέρδιζαν τη μονιμοποίησή τους μέσω του διαγωνισμού. Ενδεικτικά, στον συγκεκριμένο δήμο μόνο το 10% των υπηρετούντων παρέμειναν στις θέσεις τους.

Και πολλοί απ’ αυτούς κινδυνεύουν να τις χάσουν γιατί έχουν υποβληθεί πολλές ενστάσεις. Όσοι πάντως δεν προσλήφθηκαν έκαναν ασφαλιστικά μέτρα, ζητώντας να παραμείνουν στον δήμο. Όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι αλλά και ο επικεφαλής του συνδυασμού «Αναγέννηση» Ζαχαρίας Ζούπης, στη συζήτηση των ασφαλιστικών ο δήμος έκανε παρέμβαση εναντίον τους!


Σχολιάστε εδώ