Καμμένος: Προασπίζοντας την κυριαρχία μας αναχαιτίζουμε ό,τι μπαίνει στον εναέριο χώρο μας (video)

Καμμένος: Προασπίζοντας την κυριαρχία μας αναχαιτίζουμε ό,τι μπαίνει στον εναέριο χώρο μας (video)

Ο υπουργός Άμυνας σε σημερινές του δηλώσεις αναφέρθηκε εκ νέου στα περί «ακήρυχτου πολέμου», ενώ ερωτηθείς σχετικά με τις εμπρηστικές δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων εναντίον του σημείωσε με νόημα ότι οι γείτονες βρίσκονται σε κατάσταση αμόκ.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Χρήστο Χριστοδούλου, παρέστη στο 6ο Συνέδριο Αεροπορικής Ισχύος, που πραγματοποιείται στο Αμφιθέατρο της Σχολής Ικάρων στην Αεροπορική Βάση Δεκελείας στο Τατόι.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε την εξής δήλωση:

«Σήμερα είναι μία πολύ σημαντική ημέρα για την Πολεμική Αεροπορία. Για τρίτη συνεχή χρονιά έχουμε στην Ελλάδα την οργάνωση, εκ μέρους του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, του ετήσιου Συνεδρίου Αεροπορικής Ισχύος, με πολύ σημαντικούς καλεσμένους από τις φίλες και σύμμαχες χώρες, τον διπλωματικό και ακαδημαϊκό κόσμο.

Βέβαια, αυτό συμπίπτει με την εβδομάδα πένθους για τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, για την πατρίδα μας, για την απώλεια του Γιώργου Μπαλταδώρου που έπεσε μαχόμενος εν καιρώ ειρήνης, υπέρ πίστεως και πατρίδος, όπως ο Ηλιάκης, ο Σιαλμάς και άλλοι ήρωες της Πολεμικής μας Αεροπορίας.

Η Ελλάδα, με τις τελευταίες αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ και των Επιτελείων, μετατρέπεται ουσιαστικά σε ένα μεγάλο αεροπορικό κέντρο. Η Καλαμάτα μετατρέπεται ίσως στη μεγαλύτερη αεροπορική στρατιωτική ακαδημία που υπάρχει στην Ευρώπη. Παράλληλα γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες, που πολύ σύντομα θα ανακοινωθούν, προκειμένου να διευκολυνθεί και η Γενική Αεροπορία.

Λόγω των ιδιαίτερων καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην πατρίδα μας, η Ελλάδα μπορεί να είναι η Φλόριντα της Ευρώπης για τη Γενική και την Πολεμική Αεροπορία. Ήδη υπάρχουν αιτήματα από πολλές χώρες της Μέσης Ανατολής και τις πολεμικές τους αεροπορίες, προκειμένου να εκπαιδεύονται εδώ πιλότοι και τεχνικό προσωπικό. Θεωρώ ότι αυτό το βήμα θα βοηθήσει ιδιαίτερα στην εξέλιξη της Πολεμικής και της Γενικής Αεροπορίας».

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Μιλήσατε για ακήρυχτο πόλεμο. Για ποιο λόγο;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Το ξεκαθάρισα και χθες, όταν έχουμε νεκρούς ήρωες οι οποίοι πέφτουν στο καθήκον, γιατί οι πιλότοι εκπαιδεύονται, ασκούνται και πετούν διαφυλάσσοντας την εθνική κυριαρχία, εμπλεκόμενοι σε αναχαιτίσεις, αυτές είναι ενέργειες οι οποίες συναντούνται μόνο σε πόλεμο ή τουλάχιστον έχουν συνθήκες πολέμου. Δεν μιλάμε για κάτι διαφορετικό από αυτό που έχει ξεκινήσει από το 1974, όταν η Τουρκία αποφάσισε να παραβιάζει τον εθνικό εναέριο χώρο.

Εμείς, αυτό που κάνουμε, σεβόμενοι το διεθνές δίκαιο και το δικαίωμα της προάσπισης της εθνικής μας κυριαρχίας, είναι να αναχαιτίζουμε ό,τι μπαίνει στον ελληνικό εναέριο χώρο και να προσγειωνόμαστε τελευταίοι.

Θέλω να συγχαρώ την Πολεμική Αεροπορία για αυτό το τεράστιο επίτευγμα. Αυτό όμως έχει κόστος, νέους ανθρώπους οι οποίοι αφήνουν πίσω τους οικογένειες, παιδιά, συναδέλφους τους. Φτάνουμε, σε αρκετές τάξεις της Σχολής Ικάρων, να αγγίζουν το 10% της κάθε τάξης, νέα παιδιά τα οποία «φεύγουν» εν καιρώ ειρήνης, σε συνθήκες πολέμου.

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Οι εκλογές στην Τουρκία θα αυξήσουν την ένταση σε συνδυασμό με τις προκλήσεις και τις δηλώσεις για τα Ίμια; Ανησυχείτε ότι ίσως κλιμακωθούν κάποια πράγματα;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Έχουν πάθει αμόκ με μένα, δεν ξέρω. Τους εύχομαι καλές εκλογές.

ΠΗΓΗ: ΥΠΕΘΑ/ΔΝΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ


Βίντεο απο: ant1news.gr


Σχολιάστε εδώ