Η χαρά της Ανάστασης δεν κράτησε πολύ για τον σμηναγό Γιώργο Μπαλταδώρο και την οικογένειά του

ΔΗΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ
Του
Μάκη Κουρή


Μόλις πέντε ημέρες όλες κι όλες. Η καθημερινή μάχη για την προστασία της εθνικής κυριαρχίας της πατρίδας μας έχει και κόστος ανθρώπινο και πόνο μεγάλο. Ήταν μια απώλεια που δεν άφησε κανέναν ασυγκίνητο. Ευχή στη γυναίκα και τα δύο παιδιά του σμηναγού, που έδωσε τη ζωή του στη γη που τον γέννησε, να αντέξουν την τραγωδία που βιώνουν, έχοντας φυλαχτό την ανεκτίμητη κληρονομιά που τους άφησε…

Η Κύπρος δεν περνάει και τις καλύτερες μέρες… Το ΑΚΕΛ δεν παίζει τον καλύτερο ρόλο, για άλλη μια φορά, με τον Χριστόφια να έχει προσφέρει τις αποδείξεις και για τη στάση που είχε κρατήσει στο δημοψήφισμα για το περιβόητο Σχέδιο Ανάν, το οποίο στάλθηκε στο καλάθι των αχρήστων χάρη στον αξέχαστο Τάσσο Παπαδόπουλο. Τώρα, όπως μαθαίνω, από κάτω το ΑΚΕΛ έχει ανοιχτή γραμμή με τον ηγέτη του ψευδοκράτους, τον Ακιντζί.

Προς το παρόν, μένω εδώ…

Το 50,5% δηλώνει, σε έρευνα του ΕΛΙΑΜΕΠ, ότι η μεγαλύτερη απειλή για την Ελλάδα είναι η Τουρκία. Επίσης, το 71,5% απορρίπτει κάθε αναφορά στον όρο «Μακεδονία» στο πλαίσιο μιας λύσης στο Σκοπιανό.

Τι δεν προαναγγέλλεται…

Όπως μου έλεγε κορυφαία προσωπικότητα της χώρας, που τιμά το αξίωμα που κατέχει σήμερα και από όπου πέρασε μόνο θετικό αποτύπωμα άφησε, τρία πράγματα δεν προαναγγέλλονται:

• ο πόλεμος,
• οι εκλογές και
• η υποτίμηση.

Και έκλεισε τη συζήτηση για την πολεμική ατμόσφαιρα που δημιουργούν κάποιοι επαναλαμβάνοντας συνεχώς ότι θα υπάρξει «θερμό επεισόδιο» με την επισήμανση ότι όταν προαναγγέλλονται δεν πρόκειται να γίνουν.

Και αυτό το ζούμε στη γειτονιά μας.


Σχολιάστε εδώ