Έργο αποκλειστικά της Ευρωπαϊκής Ένωσης η άνοδος της Ακροδεξιάς

Έργο αποκλειστικά της Ευρωπαϊκής Ένωσης η άνοδος της Ακροδεξιάς

-Με τη φτωχοποίηση των λαών της

Δεν θα πρέπει να έχει κανείς απορίες και ερωτήματα για την επανεμφάνιση της Ακροδεξιάς, έστω και με την εθνικιστική της μορφή, στη μία μετά την άλλη χώρα της Δημοκρατικής Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι αποκλειστικά δικό της έργο.

Μετά το πρόσφατο… κρούσμα στην Ιταλία, που ήρθε να προστεθεί στο… συμβάν στην Τσεχία, την περασμένη Κυριακή ήρθε ο θρίαμβος του εθνικιστικού κόμματος Fidesz του Βίκτορ Όρμπαν, με την ψήφο του 48,5% των Ούγγρων, καταλαμβάνοντας τις 133 από τις 199 έδρες της Βουλής.

Τον θρίαμβο του τον προσέφερε στο πιάτο η ίδια η ΕΕ. Είναι η κατάληξη της πολιτικής που εφαρμόζει, πολιτικής που έχει στέμμα τους αριθμούς και όχι τον άνθρωπο.

Πρόκειται για μια πολιτική που φτωχοποιεί τους πολίτες της ΕΕ, που ανατρέπει ό,τι κατάφερε να φτιάξει ο ευρωπαίος πολίτης, ο οποίος ενστερνίσθηκε το όραμα της Ενωμένης Ευρώπης στη βάση τού ότι θα αλλάξουν όλα προς το καλύτερο. Και τελικά αυτό που βιώνει είναι η απώλεια, βήμα βήμα, όσων είχε κερδίσει. Με τον προβληματισμό να μεγαλώνει. Και ήρθε να προστεθεί και το πρόβλημα της μετανάστευσης, που είναι πλέον ανεξέλεγκτη και σαρώνει την Ευρώπη, κάνοντας ακόμη χειρότερα τα πράγματα. Φτώχεια, ανεργία, μετανάστευση έχουν δημιουργήσει ένα εκρηκτικό μείγμα. Και το πουλόβερ αρχίζει να ξηλώνεται, με την Αγγλία να αποχωρεί από το κλαμπ και με τους πολίτες να αντιδρούν έχοντας ως μοναδικό όπλο την ψήφο τους. Όταν όμως πέφτει στην κάλπη το ψηφοδέλτιο ακροδεξιών κομμάτων, γυρίζουμε σε επικίνδυνες μέρες, που τις πλήρωσε πολύ ακριβά η ανθρωπότητα.

Και αυτό όχι γιατί έγιναν ξαφνικά οι δημοκρατικοί πολίτες ακροδεξιοί και εθνικιστές. Αλλά γιατί ήταν το μόνο ισχυρό μέσο για να διαμαρτυρηθούν εναντίον εκείνων που τους γκρεμίζουν τη ζωή που έφτιαξαν, οι οποίοι δεν θα μπορούν να αγνοήσουν το μήνυμα των πολιτών γιατί θα χάσουν την καρέκλα. Και επομένως είναι αναγκασμένοι να αναθεωρήσουν τις πολιτικές λιτότητας, που δεν έχουν καμία σχέση με το όραμα που υπόσχονταν οι ιδρυτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και ήδη αυτή η ψήφος χτύπησε πριν από λίγους μήνες την πόρτα της Γερμανίας, όπου ξαναγεννήθηκε ναζιστικό κόμμα, που έκοψε την αυτοδυναμία των Χριστιανοδημοκρατών, με τη Μέρκελ να κάνει έξι μήνες παζάρια με τους Σοσιαλδημοκράτες και να τους προσφέρει συγκυβέρνηση για να παραμείνει καγκελάριος, αρκετά όμως αποδυναμωμένη…

Το μήνυμα των ουγγρικών εκλογών είναι μεγάλη καμπάνα.

Αν δεν καταλάβουν οι ισχυροί της ΕΕ ότι πρέπει να μπει στο συρτάρι η πολιτική της λιτότητας, μόνο δεινά περιμένουν στη γωνία την Ευρώπη…


Σχολιάστε εδώ