Νέο κρούσμα Μηνιγγίτιδας Β στο Χαϊδάρι

Νέο κρούσμα Μηνιγγίτιδας Β στο Χαϊδάρι

Ένα ακόμη περιστατικό Μηνιγγίτιδας προστέθηκε στη λίστα με τα κρούσματα που έχουν παρουσιαστεί στη χώρα μας , στο Χαϊδάρι αυτήν την φορά. Πρόκειται για το 5ο κρούσμα σε όλη την Ελλάδα από την αρχή του έτους και το 3ο που καταγράφεται για το μήνα Μάρτιο, προκαλώντας ιδιαίτερη ανησυχία σε γονείς και εκπαιδευτικούς. Το πιο πρόσφατο κρούσμα της νόσου είναι ένα 4χρονο αγοράκι, το οποίο νόσησε την προηγούμενη στις 22 Μαρτίου και νοσηλεύεται αυτήν τη στιγμή στη Μονάδα Εντατικής θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών «Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού».

Οι θεράποντες ιατροί έχουν ταυτοποιήσει ότι πρόκειται για Μηνιγγίτιδα τύπου Β. Το περιστατικό καταγράφηκε σε παιδικό σταθμό του Χαϊδαρίου, ο οποίος συστεγάζεται με Δημοτικό Σχολείο της περιοχής και έχει θορυβήσει τους γονείς των παιδιών. Επισημαίνεται ότι έχει δοθεί οδηγία σε όλο το προσωπικό του σταθμού να λάβει άμεσα μέτρα χημειοπροφύλαξης.

Η Μηνιγγίτιδα Β είναι μία από τις πλέον επικίνδυνες νόσους, καθώς εκδηλώνεται με συμπτώματα που μοιάζουν με αυτά της εποχικής ίωσης, με αποτέλεσμα να μπερδεύουν γονείς και ασθενείς. Η «ύπουλη νόσος» της Μηνιγγίτιδας Β, εάν δεν διαγνωστεί εγκαίρως, ενδέχεται να προκαλέσει μακροχρόνιες σωματικές και νοητικές αναπηρίες ή και θάνατο μέσα σε μόνο 24 ώρες. Ο μοναδικός τρόπος για την αποτελεσματική και ασφαλή πρόληψη από την νόσο της Μηνιγγίτιδας Β, είναι ο έγκαιρος εμβολιασμός βρεφών, νηπίων και εφήβων.

ΠΗΓΗ: iatropedia.gr


Σχολιάστε εδώ