Γ. Μανιάτης στον ΑΘΗΝΑ 9.84: «Κορυφαία υποχρέωση του Α. Τσίπρα στα εθνικά θέματα η ενιαία φωνή της κυβέρνησης και η ενημέρωση της αντιπολίτευσης»

Γ. Μανιάτης στον ΑΘΗΝΑ 9.84: «Κορυφαία υποχρέωση του Α. Τσίπρα στα εθνικά θέματα η ενιαία φωνή της κυβέρνησης και η ενημέρωση της αντιπολίτευσης»

(Από την εκπομπή «Άπλετο φως»  με τον Ηλία Κανέλλη)

Για ανικανότητα και πλήρη εθνική ανευθυνότητα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ο  καθ. Γιάννης Μανιάτης, μιλώντας στο ραδιόφωνο Αθήνα 9,84 και στην εκπομπή «Άπλετο φως» με τον Ηλία Κανέλλη. Αναφερόμενος στα εθνικά θέματα, είπε ότι θα έπρεπε να υπήρχε ενιαία γραμμή σε επίπεδο κυβέρνησης και πρόσθεσε: «Μείζον θέμα η εθνική συνεννόηση με όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας, υπό τον κοινό εθνικό σκοπό που είναι η αποφυγή των θερμών επεισοδίων, η προστασία των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων, η μη διατάραξη του κλίματος εν όψει της τουριστικής περιόδου, κ.ά.».

Ακολουθούν σημεία τοποθέτησης του Γ. Μανιάτη.

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

· Θα έπρεπε να υπάρχει ενιαία γραμμή σε επίπεδο κυβέρνησης. Πρωθυπουργός, Υπουργός Εθνικής Άμυνας και Υπουργός Εξωτερικών, θα έπρεπε να συμπληρώνει ο ένας τον άλλον και να μιλούν και οι 3 με την ίδια φωνή, ώστε να υπάρχει μια συντονισμένη, υπεύθυνη και διαφανής αντιμετώπιση των θεμάτων της Τουρκίας.

· Μείζον θέμα η εθνική συνεννόηση με όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας, υπό τον κοινό εθνικό σκοπό που είναι η αποφυγή των θερμών επεισοδίων, η προστασία των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων, η μη διατάραξη του κλίματος εν όψει της τουριστικής περιόδου, κ.ά.

· Οι αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων σε όλες τις χώρες επικοινωνούν με τους ομολόγους τους γειτονικών κρατών. Δυστυχώς, ο κ. Καμμένος, με τους αχρείαστους λεκτικούς λεονταρισμούς του, δεν συνομιλεί ούτε με την αντιπολίτευση, ούτε με τον ομόλογό του Τούρκο Υπουργό Άμυνας.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

· Ο κόσμος έχει τα δικά του καθημερινά προβλήματα. Ο συνταξιούχος με την κομμένη σύνταξη, οι άνεργοι νέοι, το αδιέξοδο σε όλα τα θέματα. Ο κ. Τσίπρας λέει ένα ακόμη παραμύθι, μετά το «σκίσιμο» των μνημονίων, το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης, κ.ά. Προσπαθεί να πείσει ότι μετά 3 χρόνια που μας έχει στα μνημόνια θα βγούμε με δήθεν καθαρή έξοδο, που όμως όλοι ξέρουμε ότι είναι υποθηκευμένη μέχρι το 2060 στη δημόσια περιουσία και μέχρι το 2022 στις μειώσεις των συντάξεων και του αφορολογήτου.

· Συνιστά ύβρη προς τις θυσίες του ελληνικού λαού, μετά το 3ο αχρείαστο μνημόνιο του κ. Τσίπρα κόστους από 86 έως 200 δις €, να είμαστε λίγους μήνες πριν την έξοδο από το πρόγραμμα και να μην έχει καταθέσει στον ελληνικό λαό ο κ. Τσίπρας το δικό του σχέδιο για ένα νέο παραγωγικό μοντέλο της χώρας μετά τον Αύγουστο.

· Ανέβηκαν στην εξουσία μόνο με ψέματα. Διοικούν τη χώρα με απόλυτη ανικανότητα και πλήρη εθνική ανευθυνότητα. Δεν έχουν καμία απολύτως σχέση ούτε με τη Σοσιαλδημοκρατία, ούτε με την ευρωπαϊκή αριστερά του Κύρκου ή του Παπαγιαννάκη, ούτε με τις προοδευτικές λύσεις που έχει βαθιά ανάγκη ο τόπος.

ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ

· Η συμμετοχή των 210.000 ανθρώπων στην εκλογή για τον επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής ήταν μια κορυφαία πολιτική στιγμή. Έχει επιλεγεί η επικεφαλής, η κα Φ. Γεννηματά, από τον ίδιο τον ελληνικό λαό, έχουμε ήδη διαμορφώσει ένα προγραμματικό πλαίσιο για την Κεντρική Επιτροπή. Πρώτη μας προτεραιότητα πρέπει να είναι ο καθαρός, σαφής πολιτικός λόγος, το πολιτικό διακύβευμα, δηλ. ο διακριτός, ο αυτοδύναμος, ο αυτόνομος ρόλος μας απέναντι σε έναν δημαγωγικό και λαϊκίστικο ΣΥΡΙΖΑ με τον κ. Καμμένο κι απέναντι σε συντηρητικές πολιτικές της Ν.Δ.

Ακούστε εδώ το ηχητικό απόσπασμα.


Σχολιάστε εδώ