Διαζύγιο με ΜΜΕ

Διαζύγιο με ΜΜΕ

Αναταράξεις και διαφοροποιήσεις καταγράφο­νται στους… κάτω -διπλανούς- ορόφους της δεξιάς παράταξης, ως συνέπεια της αντιπολιτευτικής τακτικής αλλά και των -επιλεκτικού χαρακτήρα- σχέσεων που προκρίνει ο Κυρ. Μητσοτάκης. Τη διακοπή κάθε είδους σχέσης (πολιτική – ιδεολογική) με τη Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσαν οι υπεύθυνοι του antinews, ενός πολιτικού site που για χρόνια, ειδικά την περίοδο της αρχηγίας του Αντ. Σαμαρά, αποτέλεσε τον ιδεολογικό βραχίονα της παράταξης.

Η αιτιολογία για το τέλος της σχέσης ήταν ότι η σημερινή ηγεσία κινείται σε λάθος γραμμή σε όλα σχεδόν τα μεγάλα ζητήματα και ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης διέψευσε όλες τις προσδοκίες τους. Η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι το antinews καθ’ οδόν προς τις εκλογές θα στηρίξει ενεργά άλλο πολιτικό φορέα, είτε από τους υφιστάμενους είτε κάποιον που ενδεχομένως θα ιδρυθεί το επόμενο διάστημα.

Τη Νέα Δημοκρατία εξ αντανακλάσεως ακουμπά και το τέλος της συνεργασίας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ) με τον ΣKAΪ. Τα τελευταία (αρκετά) χρόνια ο τηλεοπτικός σταθμός φιλοξενούσε τις έρευνες γνώμης (δημοσκοπήσεις) που διενεργούσε το ΠΑΜΑΚ με επικεφαλής τον Ν. Μαραντζίδη. Η συνεργασία πήρε τέλος και όπως λένε οι πληροφορίες αιτία ήταν οι διαφωνίες των δύο πλευρών στη διαχείριση σημαντικών θεμάτων, όπως το Σκοπιανό και τα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία. Λέγεται δε ότι με την εξέλιξη αυτή (διακοπή συνεργασίας) συμφώνησε και η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.

Στο μεταξύ, τον τελευταίο καιρό έχουν ενταθεί οι γκρίνιες για την επιλογή του κ. Μητσοτάκη να συνδεθεί σε ύψιστο βαθμό με συγκεκριμένο όμιλο Μέσων Ενημέρωσης («Φιλελεύθερος», Liberal). Ο δε επικεφαλής τους (Θ. Μαυρίδης) είναι τακτικός συνομιλητής του και με συμβολή στη χάραξη της γραμμής της παράταξης σε ορισμένα ζητήματα, κυρίως αυτά που αφορούν την οικονομία.


Σχολιάστε εδώ