Υπάρχει και ο ορθός λόγος… Ναι, οι γυναίκες δεν περνούν καλά στην Τουρκία

Υπάρχει και ο ορθός λόγος… Ναι, οι γυναίκες δεν περνούν καλά στην Τουρκία

Τα στοιχεία που δημοσιεύονται κάθε χρόνο δείχνουν ότι πολύ αίμα συζύγων, αρραβωνιαστικών, μητέρων, πεθερών, ανιψιών και θυγατέρων χύνεται καθημερινά στον βωμό «των ηθών και των εθίμων» της τουρκικής κοινωνίας… Το «γεγονός» προωθείται ως «φυσιολογικό» στη γείτονα, με τους εγχώριους αξιωματούχους να υιοθετούν τερατώδη επιχειρήματα, έχοντας πάντα ως βασικό το Κοράνι…

Πριν από μερικές μέρες, ο μουφτής Κομοτηνής Μέτσο Τζεμαλί παρακολούθησε την εκδήλωση για τα τέσσερα χρόνια λειτουργίας του Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών που βρίσκεται στην Κομοτηνή. «Ο άνθρωπος για να ξέρει την αξία του πρέπει πρώτα να ξέρει τον εαυτό του, όπως είπε και ο Σωκράτης, πρέπει να έχουμε το γνώθι σ’ αυτόν», τόνισε.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του χαρακτήρισε τη γυναίκα «ιερή» και «φως» και πρόσθεσε: «Τι μυαλό και τι πίστη και τι αγάπη έχει όποιος σηκώνει χέρι προς τη γυναίκα του; Δεν είναι σωστό ένας άντρας να χτυπάει τη γυναίκα του, είναι ντροπή. Ας πορευόμαστε προτάσσοντας την πραγματική αδελφοσύνη ως κινητήριο δύναμη στις πράξεις και στην καθημερινότητά μας», είπε.

Ο ίδιος, αναφερόμενος στα 33 χρόνια εμπειρίας ως δικαστής οικογενειακών διαφορών, σημείωσε πως πολλές φορές αυτές οι διαφορές σχετίζονται με την ενδοοικογενειακή βία.

Φωτο: tourkikanea.gr


Σχολιάστε εδώ