ΑΣΕΠ-3Κ/2018: «Θολό» τοπίο για τους επιλαχόντες -Τι (δεν) σχεδιάζει το ΥΠΕΣ

ΑΣΕΠ-3Κ/2018: «Θολό» τοπίο για τους επιλαχόντες -Τι (δεν) σχεδιάζει το ΥΠΕΣ

«Θολό» είναι το τοπίο σε σχέση με πληροφορίες που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας σε συνέχεια σχετικών δημοσιευμάτων της aftodioikisi.gr για ενδεχόμενο νομοθετικής ρύθμισης του ΥΠΕΣ με βλαση την οποία θα δίνεται η δυνατόητα στους οι ΟΤΑ και τα νομικά τους πρόσωπα να προσλαμβάνουν και επιλαχόντες από τους προσωρινούς πίνακες της προκήρυξης 3Κ/2018. Πηγές του ΥΠΕΣ που μίλησαν στην aftodioikisi.gr δεν επιβεβαίωναν σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος».

Υπενθυμίζεται ότι, όπως έχει αποκαλύψει η aftodioikisi.gr, οι φορεις διορισμού (ΟΤΑ και νομικά τους πρόσωπα) στην παρούσα φάση δεν μπορούν  να πάρουν επιλαχόντες του διαγωνισμού, στην περίπτωση που στα στοιχεία των επιτυχόντων δεν καλύπτουν τις προϋποθέσεις της προκήρυξης. Έτσι κάποιες θέσεις παραμένουν «κενές» και πιθανά το επόμενο διάστημα να δημιουργήσουν προβλήματα στην λειτουργία των υπηρεσιών καθαριότητας και άλλων κρίσιμων τομέων των δήμων.

Εξάλλου, ήδη εντοπίζονται πολλά λάθη στη συμπλήρωση των στοιχείων των υποψηφίων, όπως αυτό της εντοπιότητας.  Σε εγκύκλιο του, το ΥΠΕΣ, όπως έγραψε η aftodioikisi.gr, καλεί τους δήμους σε όλες τις ειδικότητες που απαιτείται άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, πέρα των τίτλων σπουδών, να ζητούνται από τους υποψηφίους η προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών προκειμένου να αποφευχθούν πιθανά ατυχήματα.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, οι δήμοι έχουν τον τελευταίο λόγο στην πρόσληψη από τους προσωρινούς πίνακες της προκήρυξης 3Κ/2018, μέχρι και να εκδοθούν τα οριστικά αποτελέσματα. Με άλλα λόγια είναι στη διακριτική ευχέρεια των δήμων και των υπόλοιπων φορέων που έχουν διοριστεί οι επιτυχόντες των προσωρινών πινάκων της προκήρυξης 3Κ/2018 του ΑΣΕΠ είναι αν θα τους καλέσουν για εργασία ή όχι.

Πηγη: aftodioikisi.gr


Σχολιάστε εδώ