Κάνουν καλά τη δουλειά τους…

Κάνουν καλά τη δουλειά τους…

Παρά τις επιθέσεις που δέχονται και την επιχείρηση εξαφάνισής τους από τους κύκλους του τουρκικού προξενείου, οι μουφτήδες Κομοτηνής και Ξάνθης (Μέτσο Τζεμαλί και Μεχμετ Εμίν Σινίκογλου αντίστοιχα) με δειλά βήματα κάνουν αισθητή την παρουσία τους και εκτός Θράκης. Ως καλοί θεολόγοι, έχουν ιδιαίτερο κύρος στον μουσουλμανικό κόσμο και τον Δεκέμβριο συμμετείχαν στο Παγκόσμιο Συνέδριο Ισλαμικών Δογμάτων που έγινε στην Τεχεράνη… Σε αναγνώριση και του ρόλου τους οι δύο μουφτήδες προσκλήθηκαν στην ετήσια δεξίωση που οργάνωσε ο πρέσβης του Ιράν στην Αθήνα κ. Σαμπεστάρι, όπου είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με αρκετούς διπλωμάτες και από την Ευρώπη αλλά και από άλλες μουσουλμανικές χώρες.

Ίσως θα πρέπει η Πολιτεία να βοηθήσει το έργο των μουφτειών και μάλιστα να ενισχύει τους μουφτήδες, ώστε να καλέσουν στη Θράκη διπλωμάτες μουσουλμανικών χωρών που υπηρετούν στην Αθήνα αλλά και να οργανώσουν θεολογικά συνέδρια στη Θράκη. Με αυτόν τον τρόπο θα δοθεί και μία απάντηση στην τουρκική προπαγάνδα περί παραβίασης των θρησκευτικών ελευθεριών της μουσουλμανικής μειονότητας…

Πολλές εκδηλώσεις έγιναν για την επέτειο ίδρυσης της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, αλλά, δυστυχώς, εξαντλήθηκαν σε ευχολόγια και μεμψιμοιρίες. Κανείς δεν δείχνει να ενδιαφέρεται για την ανανέωση της ιστορικής μειονοτικής οργάνωσης, ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στις νέες ανάγκες που υπάρχουν. Και έτσι η πολιτική εκπροσώπηση της ελληνικής εθνικής μειονότητας πελαγοδρομεί, με το ΚΕΑΔ να είναι σχεδόν ανύπαρκτο.

exofrenikos@hotmail.com


Σχολιάστε εδώ