Ο Νετανιάχου στον Ερντογάν: Μιλάς εσύ που κατέλαβες την Β. Κύπρο και σκοτώνεις Κούρδους;

Ο Νετανιάχου στον Ερντογάν: Μιλάς εσύ που κατέλαβες την Β. Κύπρο και σκοτώνεις Κούρδους;

Χρησιμοποίησε ως παραδείγματα, την τουρκική κατοχή στην Κύπρο και τις σφαγές των Κούρδων αμάχων στην Αφρίν της Συρίας ο πρωθυπουργός του Ισράηλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου για να απαντήσει με σκληρό τρόπο στον Πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.

Με ευθύνη του ισλαμιστή ηγέτη της, η Τουρκία εισέρχεται σε πορεία οξύτατης σύγκρουσης με το Ισραήλ, που θα επηρεάσει τις σχέσεις της και με τις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, είναι αποφασισμένος να σταθεί δίπλα στο Εβραϊκό Κράτος όποιος και αν είναι ο εχθρός του. Την ίδια στιγμή επανέρχεται στη μνήμη των Αμερικανών το γεγονός ότι ήταν ο Ταγίπ Ερντογάν αυτός που ηγήθηκε της εκστρατείας για το αντιαμερικανικό ψήφισμα της γενικής συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών τον περασμένο Δεκέμβριο.

Σημειώνουμε ότι την Παρασκευή οι Αμερικανοί σταμάτησαν σχέδιο ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας που θα καταδίκαζε το Ισράηλ και θα ζητούσε την έναρξη έρευνας εναντίον του Εβραϊκού Κράτους.

Οι δύο άνδρες, ο κ. Νετανιάχου και ο Πρόεδρος της Τουρκίας, αντάλλαξαν χθες βαρύτατους χαρακτηρισμούς. Ξεκίνησε τη σύγκρουση ο κ. Ερντογάν με αφορμή τις δολοφονίες 17 Παλαιστινίων από τον ισραηλινό στρατό για να απαντήσει ο πρωθυπουργός του Ισραήλ.

Ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας, ανταπάντησε χθες το βράδι, αφού στο μεταξύ, ντυμένος με ρούχα παραλλαγής, επισκέφθηκε τμήματα του κατοχικού σρατού, που συμμετείχαν στην εισβολή εναντίον της Συρίας, στην περιοχή του Αφριν.

Ο πρέσβης του Ισραήλ στη Λευκωσία, Sammy Revel, έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter, τα εξής: Νετανιάχου για Ερντογάν: Δεν έχει συνηθίσει να του αντιμιλάνε. Πρέπει να αρχίσει να συνηθίζει.


 Όποιος έχει καταλάβει την Βόρεια Κύπρο, έχει εισβάλει στη ζώνη των Κούρδων και σφάζει πολίτες στην Αφρίν δεν πρέπει να μας κάνει μαθήματα για αξίες και ηθική”.


Το tweet του Ισραηλινού Πρέσβη Sammy Revel στην αγγλική ακολουθεί: “Ο πιο ηθικός στρατός του κόσμου δεν χρειάζεται μαθήματα ηθικής από αυτόν που βομβαρδίζει αδιακρίτως αμάχους πληθυσμούς εδώ και χρόνια.

Προφανώς αυτό επέλεξε η ‘Αγκυρα για πρωταπριλιάτικη φάρσα“, απάντησε στον Τούρκο Πρόεδρο ο κ. Νετανιάχου στο λογαριασμό του στο Twitter.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα τουρκικών εφημερίδων, ο Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας σε μέλη του κόμματος του είπε απευθυνόμενος στον ισραηλινό πρωθυπουργό:

”Ε! Νετανιάχου. Εσύ είσαι ένας εισβολέας. Είσαι σε αυτή την γη ως κατακτητής.  Είσαι τρομοκράτης. Η ιστορία καταγράφει αυτά που έκανες στους Παλαιστίνιους. Εμείς δεν θα το ξεχάσουμε ποτέ”.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο: hellasjournal.com

Φωτο: hellasjournal/EPA, JIM HOLLANDER


Σχολιάστε εδώ