Ενημερωτική Ημερίδα «Η Νεότητα στη μέση ηλικία»

Ενημερωτική Ημερίδα «Η Νεότητα στη μέση ηλικία»

Σάββατο 31 Μαρτίου, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό

Η Ελληνική Ακαδημία Αντιγήρανσης διοργανώνει την ενημερωτική ημερίδα «Η Νεότητα στη μέση ηλικία» με ελεύθερη είσοδο για το κοινό και υπόσχεται γνώση, εμπειρία και πολλά υπέροχα δώρα σε όλους όσους την παρακολουθήσουν.

Για πρώτη φορά διακεκριμένοι επιστήμονες και ειδικοί στους τομείς που σχετίζονται με την ΥΓΕΙΑ, την ΟΜΟΡΦΙΑ, τη ΔΙΑΤΡΟΦΗ, την ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ και το ΣΕΞ ενώνουν τις δυνάμεις, τις γνώσεις και την εμπειρία τους και εστιάζουν το ενδιαφέρον τους στους άνδρες και τις γυναίκες της μέσης ηλικίας. Το Σάββατο 31 Μαρτίου 2018, συγκεντρώνονται στο ξενοδοχείο N.J.V. Athens Plaza, στη πλατεία Συντάγματος για να μεταδώσουν το αισιόδοξο μήνυμα ότι η μέση ηλικία αποτελεί μια δεύτερη νεότητα. Είναι στο χέρι μας να την βιώσουμε αρμονικά και να την ζήσουμε δημιουργικά!

Με το σκεπτικό ότι η ποιότητα ζωής είναι ανάγκη και η ενημέρωση δικαίωμα, οι ομιλητές της Ημερίδας θα αποκαλύψουν στο κοινό όλα τα μέσα που διαθέτει σήμερα η επιστήμη για να προσφέρει αποτελεσματικές λύσεις σε κάθε πρόβλημα που απασχολεί τους άνδρες και τις γυναίκες της μέσης ηλικίας.

Καθώς σημαντικές αλλαγές πραγματοποιούνται στο σώμα, στον οργανισμό και στον ψυχισμό ανδρών και γυναικών που διανύουν τη μέση ηλικία, επηρεάζοντας δραματικά την καθημερινότητά τους, η επιστήμη έρχεται αρωγός στη σωστή διαχείρισή τους, με αποτέλεσμα την ομαλή μετάβαση και την ήπια προσαρμογή στα νέα δεδομένα της μέσης ηλικίας.

Η Ημερίδα περιλαμβάνει ομιλίες, προβολές, διαδραστικές παρουσιάσεις εξελιγμένων και αποτελεσματικών αντιγηραντικών θεραπειών για το πρόσωπο το σώμα τα μαλλιά, και είναι έτσι διαμορφωμένη ώστε να υπάρχει ελεύθερος χρόνος για διάλογο του κοινού με τους ειδικούς, καθώς και για επίσκεψη και ενημέρωση στα περίπτερα των χορηγών.

Αναλυτικά τα θέματα και οι ομιλητές  της Ημερίδας

Έναρξη: Προλογίζει ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Πρόεδρος ΚΕ.ΔΕ. Γεώργιος Πατούλης.

Πάνελ Νο 1, 10:45-11:45

ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΜΑΛΛΙΩΝ

-«Αντιγήρανση προσώπου & ο ρόλος των καλλυντικών», Μαρία Καρδάση, Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος, Πρόεδρος Ελληνικής Ακαδημίας Αντιγήρανσης.

-“Οι επιπτώσεις της ορμονικής γήρανσης στην επιδερμίδα», Δρ. Μαρίτα Κοσμαδάκη Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος, Ακαδημαϊκή Υπότροφος ΕΚΠΑ, Α’ Πανεπιστημιακή Δερματολογική Κλινική, Νοσοκομείο «Α. Συγγρός».

-«ΗΛΙΟΣ και νεότητα», Αφροδίτη Μουμούρη, Msc Κλινικός Φαρμακοποιός, Διευθύντρια Τμήματος Εκπαίδευσης Pierre Fabre Hellas.

-«Αντιγήρανση μαλλιών, παράγοντες απώλειας μαλλιών, θεραπείες ενδυνάμωσης, ανάγκες κατά την εμμηνόπαυση», Παναγιώτα Ρήγα, Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος.

Πάνελ Νο 2, 11:45-12:15

ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ

-«Aισθητικές επεμβάσεις στο πρόσωπο», Μάρκος Χατζηπιέρας, Πλαστικός Χειρουργός.

-«Αισθητικές επεμβάσεις στο σώμα, Πρωτοποριακή μέθοδος λιποαναρρόφησης 4D Vaser High Definition», Δρ. Αθανάσιος Αθανασίου, Athens-Beverly Hills Medical Group και και ABH Preventing & Antiaging Clinic.

Ομιλία, 12:30-12:45

-«Πώς η χρήση των καλλυντικών επηρεάζει την ψυχολογία μας», Αγνή Μαριακάκη, Οργανισμική ψυχολόγος &κοινωνική ερευνήτρια, Μ.Α. University of Lancaster, Paul Ekman Emotional Intelligence Academy, UK, Certified NLP Trainer.

Πάνελ Νο 3, 13:15-14:15

Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΒΑΡΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

-«Η ευνοϊκή επίδραση της απώλειας βάρους στην υγεία», Ευθύμιος Καπάνταης, ΜD, Eιδικός Παθολόγος-Διαβητολόγος, Διευθυντής τμήματος Διαβήτη-Παχυσαρκίας-Μεταβολισμού Νοσοκομείου Metropolitan & Ορθοβιοτικής Κλινικής, Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρίας Παχυσαρκίας.

-«Η σημασία της άσκησης και της διατροφής στη μέση ηλικία – Αντιγηραντική διατροφή», Θεοδώρα Καλογεράκου, Πτυχιούχος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού ΜSc.

-«Τα συμπληρώματα διατροφής και πώς συμβάλλουν στην καλή υγεία και ισορροπία του οργανισμού. Ποια είναι αναγκαία στο πέρασμα του χρόνου», Ελένη Αθανασοπούλου, CEO DOUNI HEALTH PRODUCTS.

-«Διατροφή και τροφές που σχετίζονται με την ψυχική υγεία και την λειτουργία του εγκεφάλου», Μαρία Καρδάση, Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος, Πρόεδρος Ελληνικής Ακαδημίας Αντιγήρανσης.

Ομιλία 14:30-14:45

-«Εντερικό μικροβίωμα και η επιρροή του στην κυτταρική γήρανση», Dr. Ηλίας Παπαποστόλου, Ορθομοριακός Διατροφολόγος – Εργοφυσιολόγος, Υπεύθυνος για τα προγράμματα Age Management Προληπτικής Ιατρικής και Κλινικής Αντιγήρανσης του ΑΒΗ PREVENTING & ANTIAGING CLINIC.

Πάνελ Νο 4, 15:15-16:00

ΟΡΜΟΝΙΚΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ

-«Ορμονική πτώση, εντροπία και γήρανση. Τι πρέπει να γνωρίζετε», Ανδριάννα Τσιμπονερίου, Ενδοκρινολόγος, Διδάκτωρ Παν/μιου Αθηνών, Επιστημονικός Συνεργάτης Τμήματος Ενδοκρινολογίας & Διαβήτη «ΜΗΤΕΡΑ».

-«Ορμονική αποκατάσταση γυναικών», Μιχάλης Παπαχαραλάμπους, Διευθυντής Παθολογικής Κλινικής Metropolitan & Επιστημονικός Διευθυντής Ορθοβιοτικής.

-«Ορμονική αποκατάσταση ανδρών», Γιώργος Τουλιάτος, Βιοπαθολόγος.

Ομιλία 16:15-16:30

-«Συναισθηματική ευεξία και βελονισμός», Κωνσταντίνα Θεοδωράτου, Γενική Ιατρός MD, MSc Βελονισμού, Med. Psych, Πρόεδρος της Παγκόσμιας Εταιρίας Ιατρών Βελονισμού (ΙCMART) & Πρόεδρος του Επιστημονικού Συλλόγου Ιατρών Βελονισμού Ελλάδας (SAMAG).

Πάνελ Νο 5, 17:00-17:45

ΤΟ ΣΕΞ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΗΛΙΚΙΑ

-«Σεξουαλικές δυσλειτουργίες και θεραπείες νεότητας κόλπου μετά την εμμηνόπαυση», Sabin Wunschman, Γυναικολόγος.

-«Aνδρική επανεκκίνηση», Δημήτριος Μπορούσας, χειρουργός ουρολόγος, εξειδικευμένος στην επανορθωτική ουρολογία και ανδρολογία.

-«Ψυχολογία και σεξ στην ώριμη ηλικία του άνδρα και της γυναίκας», Βαγγέλης Βερτόπουλος, Ψυχοθεραπευτής/Σύμβουλος Αθλητικής Ψυχολογίας & Ψυχολογίας του Performance.

«Δόσεις ενέργειας» σε κάθε διάλειμμα από την Αϊνόλα Τερζοπούλου, Wellness Coach.

Παρουσίαση-Συντονισμός: Κατερίνα Παπακωστοπούλου, δημοσιογράφος, συντάκτρια υγείας.


Σχολιάστε εδώ