Ναι ή όχι στην προληπτική γραμμή στήριξης;

-Όχι, γιατί αν μπούμε σε ένα νέο πρόγραμμα, τα πράγματα θα είναι χειρότερα για τη χώρα, λέει ο Μιχάλης Σάλλας

Υπέρ του «όχι» είναι ο ιδρυτής και πρώην επικεφαλής της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλης Σάλλας. Και εξηγεί το γιατί, επισημαίνοντας ότι αν μπούμε σε ένα νέο πρόγραμμα, τα πράγματα για τη χώρα θα γίνουν χειρότερα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μιχ. Σάλλας υποστηρίζει το εξής (όπως το εξέφρασε σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή»): «Έχω ταχθεί υπέρ της εξόδου της χώρας από τα μνημόνια χωρίς προληπτική γραμμή στήριξης. Πιστεύω ότι έχουν δημιουργηθεί οι προϋποθέσεις για μια τέτοια εξέλιξη, ότι μπορούμε να σχηματίσουμε το απαραίτητο ‘‘μαξιλάρι’’ ασφαλείας της τάξεως των 18-20 δισ. ευρώ και να προχωρήσουμε στην επόμενη ημέρα χωρίς νέο μνημόνιο.

Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι η χώρα μπορεί να προχωρήσει χωρίς τις δημοσιονομικές δεσμεύσεις, τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και τον εκσυγχρονισμό της οικονομίας.

Άλλωστε, έχουν ήδη αναληφθεί δεσμεύσεις που πρέπει να υλοποιηθούν, όπως η δημοσιονομική εξυγίανση, η διατήρηση των πλεονασμάτων, οι ιδιωτικοποιήσεις κ.λπ. Όλα αυτά θα υπάρχουν και στο μέλλον και εμείς πρέπει να τα εφαρμόζουμε με συνέπεια. Αν, όμως, μπούμε σε ένα νέο πρόγραμμα, ως επακόλουθο της προληπτικής γραμμής, τότε τα πράγματα για τη χώρα γίνονται αρκετά χειρότερα».


Σχολιάστε εδώ