Ελληνοκύπρια η καλύτερη δασκάλα του κόσμου

Ελληνοκύπρια η καλύτερη δασκάλα του κόσμου

Η Άντρια Ζαφειράκου, η ελληνοκύπρια δασκάλα που διδάσκει καλλιτεχνικά σε μια φτωχική γειτονιά στο Λονδίνο που κατοικούν μετανάστες, βραβεύτηκε με το Global Teacher Prize, το βραβείο για τον καλύτερο δάσκαλο στον κόσμο.

Στην περιοχή που βρίσκεται το κοινοτικό σχολείο που διδάσκει ζουν άνθρωποι από εκατόν τριάντα διαφορετικές εθνότητες και στην προσπάθειά της να μπορεί να επικοινωνεί με τους μαθητές και τους γονείς τους έμαθε βασικές εκφράσεις από τις 35 γλώσσες που μιλούν στο σχολείο.

Στο καθημερινό της πρόγραμμα περιλαμβάνονται ακόμη και επισκέψεις στα σπίτια των παιδιών προκειμένου να βοηθήσει αυτά και τους γονείς τους να ενσωματωθούν στον καινούργιο τρόπο ζωής και να αποδώσουν καλύτερα στο σχολείο.

Το βραβείο συνοδεύεται από ένα εκατομμύριο δολάρια, που θα της δοθούν σε διάρκεια δέκα χρόνων και με την προϋπόθεση ότι θα συνεχίσει να διδάσκει για πέντε τουλάχιστον ακόμη χρόνια.

Στην ερώτηση για το τι θα κάνει τα χρήματα απά­ντησε: «Θα ήταν σπουδαίο αν μπορούσα να βοηθήσω ώστε η τέχνη να παίζει μεγαλύτερο ρόλο στην κοινότητά μας».

Οι υποψήφιοι σε παγκόσμιο επίπεδο ήταν πάνω από 30.000 και οι φιναλίστ δέκα.

Φωτο: ΕΡΤ


Σχολιάστε εδώ