Ν. Νικολόπουλος: Χαροποιεί η άμεση δίωξη των “εμπόρων” νεφρών του Βόλου!

Ν. Νικολόπουλος: Χαροποιεί η άμεση δίωξη των “εμπόρων” νεφρών του Βόλου!

Τα “αντανακλαστικά” του Υπουργείου Δικαιοσύνης εξαίρει ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, με αφορμή ερώτησή του για την “μπίζνα”, που προσπάθησαν να στήσουν στο Βόλο κάποιοι απατεώνες, που “διαφήμιζαν” αγοραπωλησίες νεφρών και μεταμοσχεύσεις έναντι αδρής αμοιβής.

Απαντώντας ο Υπουργός Σταύρος Κοντονής στην κοινοβουλευτική παρέμβαση του Χριστιανοδημοκράτη Βουλευτή, αποκάλυψε ότι «έχει ήδη σχηματισθεί δικογραφία επί της οποίας διενεργείται προκαταρκτική εξέταση, κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Βόλου προς τον Διευθυντή της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βόλου».

Την ανήθικη επιχείρηση ελπίδας στους νεφροπαθείς είχε αναδείξει η ιστορική εφημερίδα του Βόλου «Ταχυδρόμος». Σύμφωνα με τα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ της, στα ηλεκτρονικά ταχυδρομεία δεκάδων πολιτών στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας έφτασε ένα περίεργο e-mail που αποδείχθηκε ότι στάλθηκε μαζικά σε εκατοντάδες αποδέκτες.

«Θέλετε να αγοράσετε ένα νεφρό ή θέλετε να πουλήσετε το νεφρό σας; Αν αναζητάτε την ευκαιρία να πουλήσετε τα νεφρά σας για χρήματα λόγω capital controls και οικονομικών προβλημάτων, και δεν ξέρετε τι να κάνετε, τότε επικοινωνήστε μαζί μας, ακόμη και σήμερα και θα σας προσφέρουμε καλή προσφορά για το νεφρό σας. Αν είστε ενδιαφερόμενοι να πουλήσετε ή να αγοράσετε νεφρά, παρακαλώ μη διστάσετε να επικοινωνήστε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου» έγραφε μεταξύ άλλων το μήνυμα, παραπέμποντας σε συγκεκριμένη ηλεκτρονική διεύθυνση και τηλεφωνικό αριθμό What’s up.

Ειδικότερα, επιτήδειοι που εμφανίζονταν ως γιατροί ειδικοί στις μεταμοσχεύσεις νεφρών και έχουν έδρα στο εξωτερικό προσπαθούσαν να προσελκύσουν δυο ειδών «πελάτες». Αφενός νεφροπαθείς που, βασανισμένοι από τις χρόνιες αιμοκαθάρσεις και την ανοσοκατασταλτική φαρμακευτική αγωγή, αναζητούν εναγωνίως τρόπο για να θεραπευτούν από τη νεφροπάθεια μέσω της μεταμόσχευσης, αλλά και οικονομικά αδύναμους πολίτες που με το… δόλωμα της αδρής αμοιβής δεν θα έλεγαν «όχι» στο να πουλήσουν τον ένα από τους δύο νεφρούς τους.

Σχολιάζοντας, ο Νίκος Νικολόπουλος την άμεση αντίδραση του Υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή, τόνισε:
«Χαροποιεί τους πάντες το γεγονός ότι χωρίς χρονοτριβή αντέδρασαν οι δικαστές και αστυνομικές αρχές. Είναι ανήθικο και απάνθρωπο με τόσο θράσος να επιχειρούν κάποιοι επιτήδειοι να εκμεταλλευτούν τον ανθρώπινο πόνο και την ελπίδα και λαχτάρα των νεφροπαθών να βρουν την υγεία τους.

Θέλω να ελπίζω ότι η έρευνα θ’ αποφέρει αποτέλεσμα και οι αδίστακτοι εγκληματίες θα λογοδοτήσουν στην Δικαιοσύνη. Αναμένω, ιδίως όταν το θέμα φύγει από την δημοσιότητα, την έγκαιρη ολοκλήρωση των ερευνών και την απόδοση ευθυνών. Μακάρι η αρχή της διερεύνησης να είναι το ήμισυ της όλης προσπάθειας και οι απάνθρωποι έμποροι της ελπίδας να αποκαλυφθούν και να πληρώσουν το τίμημα της εγκληματικής δράσης τους».


Σχολιάστε εδώ