Το φακέλωμα

Το φακέλωμα

Οι διαδικασίες σχετικά με το φακέλωμα τούρκων πολιτών που ζουν σε Δανία και Σουηδία από τις μυστικές υπηρεσίες της γείτονος συνεχίζονται κανονικά και με ιδιαίτερη σοβαρότητα από τις αρμόδιες αρχές των χωρών αυτών…

Η μεγάλης κυκλοφορίας δανέζικη εφημερίδα «Berlingske» γράφει πως ασκήθηκαν διώξεις σε τρία άτομα τα οποία κατήγγειλαν τούρκους πολίτες. Πέρσι στη Δανία μεγάλες συζητήσεις και αντιδράσεις είχαν προκληθεί όταν αποκαλύφθηκε πως οπαδοί του ΑΚΡ φακέλωναν και ενημέρωναν την Τουρκία για άτομα που πίστευαν πως ήταν του Γκιουλέν ή απλά ήταν αντιπολιτευόμενοι στο ΑΚΡ. Κάποιοι βουλευτές έθεσαν το θέμα στη Βουλή και ζήτησαν απ’ τον υπουργό Δικαιοσύνης Πάπε Πόλσεν να κάνει δηλώσεις.

Σύμφωνα με το κείμενο του Μουράτ Κουσεϊρί από την «Εβρενσέλ», ο Πόλσεν, απα­ντώντας στην ερώτηση των βουλευτών, ανέφερε πως έχει ασκηθεί δίωξη για ελαφρά κατασκοπία σε τρία άτομα, καθώς διαπιστώθηκε πως κατήγγειλαν στην Τουρκία άτομα, μεταξύ των οποίων τον βουλευτή των Σοσιαλδημοκρατών Λαρς Ασλάν Ράσμουσεν, την πρώην βουλευτή του Λαϊκού Σοσιαλιστικού κόμματος Οζλέμ Τσεκίτς και τον Μουσταφά Γκεζέν (πρόεδρο του φόρουμ «Διάλογος»).


 Αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης έξι ετών.


Όμως και στη Σουηδία η εισαγγελία άρχισε έρευνα ύστερα από ισχυρισμούς πως φίλοι του ΑΚΡ και ιμάμηδες υπαγόμενοι στη Διεύθυνση Θρησκευμάτων της Τουρκίας φακέλωσαν και ενημέρωσαν την τουρκική κυβέρνηση σχετικά με τους ανθρώπους του Γκιουλέν και τους αντιπολιτευόμενους.

Ύστερα απ’ όλα αυτά τίθεται το εύλογο ερώτημα: Τι να συμβαίνει, άραγε, εντός ελληνικού εδάφους, με τους κατασκόπους να… εκδράμουν και να έχουν κυριολεκτικά στρατοπεδεύσει στη Θράκη;


Σχολιάστε εδώ