Καμμένος: Η Ελλάδα δεν είναι μακριά από την Κύπρο

Καμμένος: Η Ελλάδα δεν είναι μακριά από την Κύπρο

 Συνάντηση με τον ΥΠΑΜ της Κύπρου Σάββα Αγγελίδη είχε σήμερα ο Π.Καμμένος στο ΥΕΘΑ. Αφού τον καλωσόρισε, ο υπ. Εθνικής Άμυνας δήλωσε με νόημα: Να διαβεβαιώσω ότι η Ελλάδα δεν είναι μακριά από την Κύπρο, ότι θα είμαστε δίπλα στο έργο του, ότι από κοινού θα σχεδιάζουμε το κοινό μέλλον του Έθνους και ότι θα συνεχιστεί η αμυντική συνεργασία, η οποία πλέον έχει ανέλθει σε πολύ υψηλό επίπεδο και διαθέτει εξαιρετική δυναμική.

Ελλάδα και Κύπρος μοιραζόμαστε τις ίδιες ακριβώς αντιλήψεις για την ασφάλεια στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής. Διαπιστώνουμε την ταύτιση των εκτιμήσεών μας για τις τρέχουσες και τις αναφυόμενες απειλές και προκλήσεις ασφαλείας.

Εργαζόμαστε σκληρά προκειμένου να χτίσουμε έναν άξονα σταθερότητας με χώρες της Μέσης Ανατολής, μέσω των τριμερών και τετραμερών συνεργασιών που ήδη έχουν ξεκινήσει με το Ισραήλ, την Ιορδανία, την Αίγυπτο, το Λίβανο, αλλά και για να επεκτείνουμε αυτές τις συνεργασίες προς τις χώρες των Βαλκανίων, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία κ.ά.

Η Ελλάδα και η Κύπρος σέβονται τις διεθνείς συνθήκες. Η δύναμή μας, η ευθύνη μας και η υποχρέωσή μας έναντι της διεθνούς κοινότητας είναι ακριβώς να αποτελούμε πυλώνες σταθερότητας σε αυτή την ευαίσθητη περιοχή και να τηρούμε τις διεθνείς συνθήκες, όπως πάντα έκαναν η Ελλάδα και η Κύπρος.


Σχολιάστε εδώ